You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Büyük Odunları Küçükleri Tutuşturur...

Profesör
Küçük günahlara dikkat edilmeyip tövbe ile izale edilmediği zaman o küçük günahlar, büyük günahlara kapı aralar.
Şeytan insanoğlunu aldatırken daima tedricilikle yaklaşır.Bir kerede ona herşeyi yaptırmaya çalışmaz.Adım adım onu o günahlara yakınlaştırır.Mesela sünnete dikkat eden bir kimseye önce sünneti ağır gösterir ve bir şekilde terk etmesini sağlar.Derken sadece fazlarla yetinir. Bir süre sonra farzlarda da gevşeklik yapmaya başlar.Sonra bakmış ki farzları da yavaş yavaş terk etmeye başlamış.Öylece devam eder gider.Elini veren kolunu kaptırır darb-ı meseli gibi...
Şöyle bir hikaye anlatılır;

Malik b. Dinâr rahimehullah buyurur:

- “Bir gün bir çocuğa uğradım. Toprakla oynuyor ve bir gülüyor, bir ağlıyordu. Şuna selam vereyim, dedim. Nefsime büyüklük geldi. Vazgeçtim. Sonra dedim ki; Ey Nefis! Nebiyy-i Ekrem sallalahü aleyhi ve sellem büyüklere de selam verirdi, küçüklere de, vardım selam verdim.

- Ve aleyke’s-selam ve rahmetullahi ve berakatuhu Ey Malik bin Dinar! diye mukabelede bulundu. Şaşırdım, dedim ki:

- Bugüne kadar beni görmediğin halde beni nereden tanıdın? Dedi ki:

- Ruhum rûhuna melekût aleminde mülaki olduğunda. Şimdi de Hayy u lâyemut olan Allah sizi bana tanıttı. Sordum:

- Akıl ile nefis arasındaki fark nedir? Dedi ki:

- Seni bana selam vermekten men eden nefsindir. Selam verdiren de aklındır. Cevabına hayret ettim. Dedim ki:

- Derdin ne, bu toprakla oynuyorsun? Dedi ki:

- Çünkü biz ondan yaratıldık. Yine ona döneceğiz. Yine sordum:

-Görüyorum, onunla oynarken bir gülüyor, bir ağlıyorsun.

- Evet, dedi. Rabbimin azabı gözümün önüne geliyor, ağlıyorum. Rahmetini hatırlayınca da gülüyorum. Dedim ki:

- Ey oğulcuğum! Daha senin ne günahın var ağlıyorsun?

Bana:

- Böyle deme ya Malik! dedi. Her vakit görüyorum, annem ateş yakarken, büyük odunları küçükleriyle tutuşturuyor. Onun için ağlıyorum.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Büyük Odunları Küçükleri Tutuşturur...
Eyvah ki bize ne eyvah..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ayyy tüyler ürperticiii Sad verdlği cevap beni çok etkiledi gülücük zehan ablamda çok doğru söylemiş eyvah ki ne eyvaaahh Sad Rabbim bizi bağışlaaa Sad bize merhametinde mağfiret eyle Sad
çokda güzel yazı olmuş Allah Razı Olsun eLez...
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah sizlerden de razı olsun.
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hisse çıkartılacak bir paylaşım.Allah razı olsun.
İnsan ne ederse kendine.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ecmain
Kesinlikle...
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.