You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bursa Ulu Cami Minberindeki Sır!

Bursa Ulu Cami Minberindeki Sır!

Profesör
RE: Bursa Ulu Cami Minberindeki Sır!
Ulu camiyi gezenler 3tane kapısı olduğunu çok iyi bilirler. Somuncu baba caminin yapıldığı sıra buraya gelir işçilere hayrına somun dağıtırmış. Somuncu baba bir gün gene orda ekmek dağıtırken (çok büyük zat) Hızır a.s orda olduğu fark etmiş kolundan tutup sen Hızırsın anladım demiş. Buraya gelip her gün namaz kılacağına dair söz vermezsen buradaki herkese senin Hızır olduğunu söylerim demiş. Hızır a.s her gün geleceğine dair söz vermiş ama oda bir istekte bulunmuş. Hangi vakit geleceğimi bana kalsın demiş. Bunun üzerine Hızır a.s Ulucamideki vav harfinin önünde her gün gelip hangi vakit olduğunu bilmiyoruz ama orda namaz kılıyormuş. eğer bir gün Ulucamiye giderek namaz kılacak olursanız mutlaka vav harfinin orda namaz kılın. Belki Hızır a.s'la birlikte namaz kılarsınız...

Üstteki rivayet cok sık anlatılır, ve karşılaştıgını söyleyen çok kişi var...Ulucami Osmanlıda yapılan ilk camii kebirdir bu yüzden de belki farklı bir degeri var...hiç boş görmedim ulucamiyi hep doludur...namaz kılmaya gelmeseler bile ziyarete gelenler coktur...2 3 yıl önce karşılaştıgım bir olay beni cok üzmüştü..cami demişken anlatayım kısaca..bir grup turist ziyarete gelmiş bursayı, tabiki ulucamiyi ziyaret etmeden olmaz...bizimde istanbuldan misafirlerimiz var bizde ziyarete gittik..ama girmek ne mümkün , caminin içi dışı tıklım tıklım dolu....turist bayanlar caminin hemen kapısındaki eşarplardan bir tane alıp başlarına örttüler girdiler içeri...benim önümde de turist olmayan yani bizim insanlarımızdan bir kaç bayan var...kendileri açık, başlarına bir eşarp bile almaya zahmet etmeden öylece girdiler camiye...içimden dedim ki, elin ecnebisi bile bizim inanclarımıza saygı gösterip camiye girerken başına eşarp alıyor da bizim müslümanım diye gecinen hanımlar saçı bozulacak diye başını örtmeye bile zahmet etmiyor...ilginc...

Neyse ulucamimizi ziyaret etmeyen varsa gelip ziyaret etmelerini tavsiye ederim degişik bir manevi havası var sanki...bu havayı bir emir sultanda hissettim birde istanbulda eyup sultanda...

Aşka geldim ben susayımgülücük konu icin teşekkürler
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-04-2013, Saat:12:38 PM, Düzenleyen: iLahi_aŞk.
94 Model İnsan
İlahi Aşk yalnız ben o duvarlarda ki hatların Osmanlı'nın son zamanlarında yapıldığını duydum gülücük
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Rivayete gore bildigime gore))Yildirim Beyazid tarafindan bir savasti adini unuttum o savasi kazanilmasi sonucunda 20 tane cami yaptiracagini soylemisti.Savas kazanilir damadina durumu soyler damadida 20 yerine bir tane cami olsun muslumanlarin rahatlikla toplanip ibadet edebilecegi demis ve ulu cami yaptirilmistir.Hat sanati.hakkinda bilgim yok))
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Yıldırım Bayezid zamanında yapılıyor. Yani 4. Padişah. Osmanlıda yapılan ilk cami olduğunu sanmıyorum fakat ilk büyük cami olabilir.
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Zaten ilk cami demiyor ki ilk camii kebir diyor yani ilk büyük cami diyor beyler gülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.