Üstteki rivayet cok sık anlatılır, ve karşılaştıgını söyleyen çok kişi var...Ulucami Osmanlıda yapılan ilk camii kebirdir bu yüzden de belki farklı bir degeri var...hiç boş görmedim ulucamiyi hep doludur...namaz kılmaya gelmeseler bile ziyarete gelenler coktur...2 3 yıl önce karşılaştıgım bir olay beni cok üzmüştü..cami demişken anlatayım kısaca..bir grup turist ziyarete gelmiş bursayı, tabiki ulucamiyi ziyaret etmeden olmaz...bizimde istanbuldan misafirlerimiz var bizde ziyarete gittik..ama girmek ne mümkün , caminin içi dışı tıklım tıklım dolu....turist bayanlar caminin hemen kapısındaki eşarplardan bir tane alıp başlarına örttüler girdiler içeri...benim önümde de turist olmayan yani bizim insanlarımızdan bir kaç bayan var...kendileri açık, başlarına bir eşarp bile almaya zahmet etmeden öylece girdiler camiye...içimden dedim ki, elin ecnebisi bile bizim inanclarımıza saygı gösterip camiye girerken başına eşarp alıyor da bizim müslümanım diye gecinen hanımlar saçı bozulacak diye başını örtmeye bile zahmet etmiyor...ilginc...
Neyse ulucamimizi ziyaret etmeyen varsa gelip ziyaret etmelerini tavsiye ederim degişik bir manevi havası var sanki...bu havayı bir emir sultanda hissettim birde istanbulda eyup sultanda...
Aşka geldim ben susayım
konu icin teşekkürler
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)