You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

BUNLARDA BİZİM İLKLERİMİZ

Forumcu
Yaradılış
***"Allah'in ilk yarattığı kalem'dir. Yarattı ve "kıyamete kadar olacakları yaz!" buyurdu."

***"Allah’ın ilk bina ettiği semadır."

***"Yeryüzünde ilk bina edilen ev Kabe'dir."

***"Yeryüzüne ilk konulan yer Kabe'nin yeridir. Yeryüzü oradan uzatılmıştır."

İbadet

***Allah’ın bu ümmete ilk farz kıldığı ibadet namazdır, Allah'a arz olunan amellerin ilki de namazdır.

***Rasülullah'in ilk kıldığı namaz öğle namazıdır."

***Semada ilk ezan okuyan Cibril aleyhisselam'dir."

***İslam’da ilk ezan okuyan Bilal'dir."

***Hesaplayarak on iki saatlik zaman ölçüsünü ilk koyan Nuh aleyhisselamdir. Gemide iken namaz vakitlerini bilmek için bunu yapmistir."

***Rasülullah'in cemaatle ilk kıldığı namaz ögle namazıdır."

***Mescid-i Haram'da cemaati ilk defa daire sekline getiren Haccac'dir. Ondan önce düz saflar halinde duruyorlardı."

***Mescidde ilk kandil yakan Temim-i Dari'dir. Hazret-i Ömer'in hilafeti zamanında mescidi aydınlatmıştır.

***Rasülullah ilk cuma namazını Beni Salim mescidinde kildi. (Bugünkü Mescid-i Cum'a'da) Bu, Medine'ye geldikten sonra ilk kıldığı Cumadır.

***Minberde ilk hutbe okuyan İbrahim aleyhisselamdir.

***Rasülullah'a ilk minber yapan Temim-i Dari'dir."

***Ölümü ilk temenni eden Yusuf aleyhisselamdir.

***İlk oruç tutan Adem aleyhisselamdir. Her aydan üç gün oruç tutardı.

***Ilk telbiye getirenler meleklerdir. Beytullah'i ilk tavaf edenler de meleklerdir.

***Safa ve Merve arasinda ilk sa'yeden Hazret-i Hacer'dir...

***Kabe'ye ilk örtü yaptıran Himyer kirali Es'ad'dir. (Kur'an'da Tübba' diye zikrolunan).

***Kendisine Zemzem ilk çıkarılan İsmail aleyhisselamdir.

Günah

***Beni İsrail arasında ilk fitne kadın mevzuunda çıkmıştır.

***İslenen ilk günah haseddir.. İblis, Adem'e secde etmekle emrolundu da hasedinden etmedi.

***Günahların başı kibirdir. İblis büyüklenip Adem'e secde etmedi.

***Allah'a asi olunan ilk günahlar kibir, haset ve hırstır."

***Allah'a ilk isyan eden iblis’tir."
Savaş

***Allah yolunda ilk savaşan İbrahim aleyhisselamdir. Lut aleyhisselam Rumlar tarafından esir alındığı zaman gidip onu kurtarmıştır.

***Orduyu sağ kanat, sol kanat ve merkez olarak ilk tanzim eden İbrahim aleyhisselamdir. Lut'u esir alanlarla savaşa giderken bunu yapmıştır."

***Sancagi ilk yaptiran İbrahim Aleyhisselamdir. Lut aleyhisselam'a karsi baskin yapanlarin üzerine yürüdüğünde sancak tutmuştur.

***Kalkanı ilk yapan Davud aleyhisselamdir.

***İlk ata binen İsmail aleyhisselamdir."

Not: Bediüzzaman 20.Söz'de; Hatta denilebilir ki, manevi kemalat gibi, maddi kemalati ve harikalari dahi, en evvel mucize eli besere hediye etmistir."diyor.
Medeniyet

***İlk elbise diken İdris aleyhisselamdir. Ondan önce derilerle örtünüyorlardı.

***Sabunu ilk yaptıran Süleyman aleyhisselamdir."

***Ilk sarık saran Zülkarneyn'dir.

***İlk taç giyen Nemrud'dur."

***İlk misafir ağırlayan İbrahim aleyhisselamdir

***İlk muaneka yapan (kucaklayan) İbrahim aleyhisselamdir

***İlk musafaha yapan Zülkarneyn'dir.

***Hükümdarlardan kendisine ilk musiki icra olunan Nemrud'dur.

SEYYİD KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: RE: BUNLARDA BİZİM İLKLERİMİZ
sükeyna Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
MicstYle Adlı Kullanıcıdan Alıntı:tşrkler..

alıntıda mesaj varda
ben mi göremiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: BUNLARDA BİZİM İLKLERİMİZ
Tesekkurler gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.