You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumun Uykucu Ninesi
Bulgur Pilavi
■2 su bardağı pilavlık bulgur
■2 adet kuru soğan
■2 adet domates
■2 adet sivri biber
■2 yemek kaşığı margarin
■4 bardak su veya et suyu
■Tuz
bulgur pilavı tarifimiz denenmiş yemek tarifidir. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Bulgur pilavı tarifi

Tencerede ince doğranmış kuru soğanlar yağda hafif kavrulur. İnce doğranmış domates, sivri biber ve tuz konur. 5 dakika pişirilir. Su ilave edilir. Kaynayan suya ayıklanmış, bol suda yıkanmış bulgur eklenir. Pilav suyunu çekince söndürülür. Demlenmeye bırakılır.
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
RE: Bulgur Pilavi
bu da sade bulgurpilavı :D
MALZEMELER

1,5 su bardağı bulgur
3 su bardağı kaynar su
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Tencereye suyu koyup kaynatın. Su kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin. Daha sonra bulguru ekleyip ocağı kısın ve bulgur suyunu çekinceye kadar pilavı pişirin. Bulgur çeşidine göre suyu daha az ya da daha fazla çekebilir. Suyunu çekemeye yakın biraz bulgur tanesi alıp kontrol edin. Pişmemişse tekrar yarım bardak sıcak su ilevesiyle pişirin. Göz göz olunca ocağı kapatın.

Tavaya tereyağı koyun ağır ateşte kızartın. Kızaran tereyağı pilava döküp karıştırın. Ve yanında dilediğiniz yemekle servis yapın. Bulgur, pirince göre çok daha besleyici ve düşük kalorili bir bakliyattır. Sağlıklı beslenmek için mutfaklarımızdan eksik etmememiz gerekir. Bulgur, tereyağını çok sever ama yeteri kadar haraketli bir hayatınız yoksa tereyağını daha az kullanarak da yapabilirisiniz. Afyet olsun...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sagol bende aynilarini yapiyom genelde pazartesi benim nobetciligim yemek ssirasi geldiginde elim ayagim titriyo arkadaslara nazaren benim mutfak yok gibi
Hak tepene inen bir kılıçta olsa
Boynunu eğmekten cekinme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Orta okulda gene bi evde arkadasin annedi kaldigimiz evde teflon tavayla yemek getirmisti o gunde bulasik bende aldim su teli surt allah surt ben nerden bilicektim mahfoldu tava anneside cocuga kuzdi kapida duydum hatirlayinca bile tuhaf olurum o gun biraktim : )
Hak tepene inen bir kılıçta olsa
Boynunu eğmekten cekinme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
buda benim pişirdiğim tarif :D bende domateslisinin tarifini vereyim.

1 kase bulgur
3 kase kaynamış su
yarım yemek kasıgı kadar tereyağı
biraz sıvıyağ
tuz
orta boy 2 adet domates

domatesleri rendeliyosun.sonra sıvıyag ile tereyağı tencereye alıp biraz kızartıyosun.sonra rendelenmiş domatesleri içine atıyosun.domatesleri şöyle bi 6 7 dk kadar kavuruyosun.sonra içine kaynamıs suyu döküyosun.dilersen et suyu ilede yapabilirsin.çok güzel oluyor et suyuyla.sonrasında bulguru kaynayan suya karıştırıyosun.kaynamaya başlayınca ocagı yarıma alıyosun.tabi tuz atmayı unutmuyosun.kapağını yarım kapatıyosun tam değil.zaten suyunu çeker kısa sürede.altını kapatınca kapağını da tam kapatıp dinlendiriyosun biraz.
annemin hep söylediği bişey vardır.

yemekle birlikte sende pişeceksin. ocakta bırakıp gidip oturmayacaksın :D
yani yemek pişene kadar çıkma mutfaktan:D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
oturmalık ne yahu :D

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.