You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bugün şöyle düşündüm.

Bugün şöyle düşündüm.

General
Bugün şöyle düşündüm.
Bugün şöyle düşündüm.
Acaba kaç kişi var hayatımızda sevdiğimiz? Birden fazla kaç kişiyi sevebiliriz? Soruyu kasıtlı böyle sordum. Yanlış anlamalara, usta işi tezvirata uygun bir sual havasında... Oysa demek istediğim çok açık ve ben bu mevzuu Fromm'dan başlayarak üzerine onlarca metinler inşa edilen "sevme edebiyatı"na bir katkı olsun diye açmadım. Aksine başka bir şey söylemek istediğim şey. Ben şunu fark ettim, sevemiyoruz. Üzümün çöpü armudun sapı misali. Sağdan say kimse yok, soldan say aynısı. Mükemmel miyiz? Hayır. Seçilmiş miyiz? Hayır? Bir tane miyiz? Hayır. Ee ne bu istiğna, ne bu kibir, ne bu namütenahilik havaları.
Ben bugün bir şey fark ettim, kimseyi sevmeye mecalimiz yok bilirdim. Ondan değilmiş bütün bu yoksulluk. Sevmeyi bilmiyor muşuz. Vaktimiz yokmuş sevmeye. Emek vermiyormuşuz yeşertmeye kurulan dostlukları, destek olmuyormuşuz tükenmeye yüz tutmuş sıcaklıklara üflemeye.
Bizden bir şey olmazmış, buna artık ben de inandım.

necdet subaşı
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Bugün şöyle düşündüm.
Sevmek fedakarlık istiyor ,bizdede o yok ondan ki bahanemiz çokgülücük
Teşekürler

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.