' Sıranın üzerinde sıradan notları deftere kaydederken hayatta asıl kazanmamız gereken bilgileri atlıyoruz. Bazen yeni olgunlaşmaya başlamış bu beyinlerimize hırsı, bazen nefreti karıştırıyoruz. Şeytanın en çok gençlerle uğraştığı söylenirya, doğrudur bncede.. Nefislerize hakim olmakta zorlanıyoruz. Delikanlılığı bile günümüzde daha farklı yorumlar olduk.
' Bunların hepsinin kaynağı BEN kelimesi. Egosunu tatmin etme arzusu gençlerimizde bnim gözümde içler acısı hale ulaştı. Kendini ıspatlayabilmek için insanlar önüne geleni yıkmaya hazır vaziyette. Kendimizden bahsetmekten, kendimizi övülmeye değer görmekten o kadar haz alıyoruzki birde birkaç kişi ''gerçekten başarılısın bu konuda'' dedi mi.. Yandınk! Omuzlar dikleşir, Omuzlar gerilir, küçük dağları bn yarattım edalarıyla konuşmaya başlar ama kısa, öz, yaptığı fiilleri açıklama gereği duymadan, yalın, sade içerisi argo kelimeler ile süslü cümleler kurulur. Artık egomuz kıvama gelmiş, Paşamızın sırtı yere gelmicek hala girmiştir, -sanılır-...
' Sade bunlar olsa iyi.. Ego tatmini için başkasını incitmenin, kendini diğerlerinden büyük görmenin yanısıra kendi kendine zarar vermeside var! En başta sigara ve alkolden tutun, bilekleri jiletlemeye kadar... işte içler acsı durumun aslı budur! Kendine acımayan başkasına nasıl acısın? Bunlarla tatmin olmaya çalışan gençlerimiz, tatmin olmayıp her seferinde eksiklik hissettiğinde daha beterini yapmaya meyilli duruma geliyor.
' Ahalak ve maneviyat kelimelerinin üzerleni çizmeye başladık farkında olmadan, dizilerle, futbolla, reyting uğruna yapıl programların sayesinde.. BEN demeyi en çok dizi kahramanları öğretti bize. ''Sen nasılsın'' demeği unuttuk. Karşımızdakinin iyi olmasını bile çekemez olduk. Hani derler ''dost kötü günde belli olur'' bn katılmıyorum buna. Dost iyi günde sninle birlikte, en az snin kadar sevinendir. Egolarımız yüzünden kötü günde dostunun yanında olup aslında içten içe sevinen o kadar insan varki.. Belkide dost bulmak hiç bu kadar zor olmamıştı geçmişte...
' Böyle ciddi bi uçuruma yuvarlanıyoruz işte. Sade kendinden bahsederken BEN demeye çekinip onun yerine BİZ kelimesini kullanan toplumun şimdi en çok kullandığı özne BEN.
Çok yazık bize...
sühim
elhmdülillah