You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kıdemli Üye
Bu Kibir Niye?
“Kahrolası insan, ne nankör şey. (Bu kibir nedir? O hiç düşünmez mi) onu yaratan neden yarattı? Bir meni parçasından yarattı da insan biçimine koydu.” (Abese; 17-19) Bu ayet-i kerimeleri bizim için ne kadar güzel uyarılardır. İnsan, bu uyarılara bakarak, daha neyi ile kibirlenebilir ki?

Ebu Bekir Huzeli (ks) demiştir ki: Bir gün Hasan-ı Basri (ks) ile beraberdik. Amr bin Ehtem gelip mihrabın yanına geçmek istedi. Üzerinde topuklarına kadar uzanan, altın işlemeli bir elbise vardı. Sallana, sallana yürüyordu. Hasan-ı Basri (ks) ona dedi ki: “Aman bu ne kibir! Kibrinden kimseyi görmüyor sağına, soluna bakarak yürüyorsun. Sen ne kadar ahmaksın ki hakkı ödenmemiş gayri meşru kazancına bakıp böbürleniyorsun. Vallahi senin bu yürüyüşün delilerin yürüyüşü gibidir.” Bu sözleri işiten Amr bin Ehtem, Hasan-ı Basri'den özür dilemek için yanına gelince, yine ona şöyle dedi: “Benden özür dileme. Rabbine tövbe et. Sen Allah-u Zülcelal'in; “İnsanları küçümseyip yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Şüphesiz Allah, kendini beğenip övünen hiç kimseyi sevmez.” (Lokman; 18) buyurduğunu duymadın mı?”

Seyda Muhammed Konyevi Hz. (K.S.)
[Resim: allahmuhammedduais5.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
RE: Bu Kibir Niye?
“İnsanları küçümseyip yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Şüphesiz Allah, kendini beğenip övünen hiç kimseyi sevmez.”

RABBIMIN sevmediğinden biz nefret ederiz esirgesin rızasının olmadığı amellerden hepimizi inşaAllah....

Allah razı olsun abi slm ve duayla kal.......
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
“İnsanları küçümseyip yüz çevirme, yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Şüphesiz Allah, kendini beğenip övünen hiç kimseyi sevmez.” (Lokman; 18)
Allahrazı olsun kardesım...seytanın en buyuk dostu olan kıbırden uzak tutsun bızlerı Rabbım...huzuruna kıbır gıbı buyuk bır gunahla cıkmayı nasıp etmesın Rabbım bız muslumanlara...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
yaw tek bişey anlamıom bu kibir niye onlara o güzelliği veren Allah deilmi sanki kendileri bir halt etmişler töbe töbe:D

Eğer illa bişey yapmak istiyorsak Allaha şükredelim bize bu güzellikleri maharetleri verrdiği için..
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.