You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu Düzenden Razı Değilim

Bu Düzenden Razı Değilim

pejmurde
Bu Düzenden Razı Değilim
Allahı Rabb, Kur’anı Kitab, İslam’ı din ve nizam, Muhammed Mustafa aleyhissalatü vesselamı Nebi, Şeriatı kanun, Ümmet-i Muhammed’i Ümmet kabul eden bir mü’min olarak kötü düzen ve sistemden memnun olmam mümkün değildir.
Hayatın acı realiteleri vardır. Hak, âdil, doğru bir düzen yok. Kur’an, Peygamber, İslam adalet istiyor. İnsanların güvenlik içinde yaşamasını istiyor. Din, inanç, inandığı gibi yaşamak hürriyetimiz var mı? Din, can, mal, ırz, nesep güvenliği ne kadar?

İslam dünyasının durumu niçin bu kadar kötü ve bozuk?

Bundan beş sene önce dört arkadaş bir Haleb seyehati planlamıştık. Kilis’ten Haleb’e geçecek, bir otomobil kiralayacak ve o şehri ve etrafını keyfimizce gezecektik. O seyahat bir hayal oldu. Haleb’e gidemeyiz, gezemeyiz. Nice İslam ülkesi ve şehri için de durum böyledir.

Avrupalılar, birlik üyesi yirmi küsur ülkede rahatça, emniyet içinde, sere serpe geziyor da, biz Müslümanlar İslam dünyasında niçin böyle gezemiyoruz?

Niçin Ciddeye, Mekkeye, Medineye pasaportsuz gidemiyorum?

Bağdad’ta Sünnîler niçin kan kusuyor?

Mısırın halkın oyuyla seçilmiş meşru başkanı niçin hapiste ve niçin idam cezası aldı?

Amerika BİRLEŞİK devleti var da, niçin İslam BİRLEŞİK devletleri yok?

İspanyada Gırnata büyük camii Katolik katedrali yapıldı da, Ayasofya niçin camilikten çıkartıldı.

Katoliklerin papası var da, Müslümanların niçin Halifesi yok?

İslam dini heykele iyi gözle bakmıyor da, ülkem niçin heykellerle dolu. Sanemler niçin bana kızgın kızgın bakıyor?

Bendeniz, çoğunluğu oluşturan Sünnî kesime mensup olduğum halde, kendi öz vatanımda niçin bu kadar kayıt altındayım. Benim, ABD’deki Amish’ler kadar hakkım ve hürriyetim niçin yok?

İslam zinayı suç, günah, ayıp kabul ettiği halde, bugün zina suç olmaktan çıkmış vaziyette. Niçin niçin?..

Yahudiler cumartesi, Hıristiyanlar Pazar günü tatil yapabildiği halde, Müslüman çoğunluk niçin Cuma günü tatil yapamıyor?

Müslümanları hangi derin güçler bu kadar böldü, parçaladı, birbirinden kopuk bin hizbe ve fırkaya ayrıldı, Ümmet birliğini ve iman kardeşliğini berhava etti?

Türkiye’nin düzeni veya sistemi nasıl bir düzendir ki, Mercedes’i üreten, bizden daha zengin ve nüfusu bizden daha fazla olan Almanya’dakinden daha fazla lüks israflı ve pahalı Mercedes vardır bizde?

Güney Kore bütün dünya pazarlarına vasıflı otomobiller ihraç ederken, benim ülkemin niçin yüzde yüz yerli ve millî bir otomobil sanayii yok? Türkiye Başbakanı niçin yüzde yüz yerli ve millî bir Türk otomobiline binmiyor? Yok ki, binsin! Niçin yok?

Trafikteki keşmekeş… Eğitimdeki gerilik… Adaleti hakim kılamayan kanunlar ve tüzükler cangılı… Tarımın acınacak hali… Medyadaki iğrenç müstehcen yayınlar…

Ben, bir Müslüman olarak bu sistemi ve düzeni tutamam, beğenemem, ondan razı olamam.

Böyle bir sistemi ve düzeni beğenirsem dinim imanım zedelenir,

yapamam bunu…

Mehmet Şevket Eygi
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Bu Düzenden Razı Değilim
Eyvallah,

Üstad'ın dediği gibi bu gidişattan memnun olursak sorun var..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
"Yahudiler cumartesi, Hıristiyanlar Pazar günü tatil yapabildiği halde, Müslüman çoğunluk niçin Cuma günü tatil yapamıyor?"

Amma ahmağız ha..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
O zaman durdurun şu dünyayı inecek var arkadaş gülücük
Yada batsın bu dünya gülücük
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.