You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

General
RE: Bu durumdan nasıl kurtulurum?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
İnşallah Allah sanada hidayet verir de sen de bu mutluluğu tadarsin.
Şuan anlayamassin elbet. ...

Inanmıyorsun diye seni kovacak değiliz. Hakaret etmediğin sürece
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
olabildiğince dikkatli seçiyorum kelimelerimi, kimseye hakaret etmiyorum. ancak din hassas bir konu bana göre hakaret olmayan biz söz başka birine küfür gibi gelebiliyor.

ama dinime karşı saygılı ol diyenlere bakıyorum bir çoğu başka bir din hakkında ya da inanmayanlar hakkında konuşurken o kadar da dikkatli davranmıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tamam o zaman konuyu kapatalım sende forumu takip et..konu oku vss ..ama dininiz şöyle möyle deme..bizim değerlerimize kibarcada olsa ima geliyor .. insanlar yavaş yavaş yükselmeye başladı farkında isen sana karşı...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hani sen inanmiyordun gülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
bu foruma yazdığım son mesaj:

anlıyorum ki bazı arkadaşlar benim yazdığım şeylerden rahatsız olmuş. kimseyi rahatsız etmek gibi bir niyetim yok. amacım sadece fikirleri farklı olan kişilerle konuşmak ve kendi fikirlerimi onların karşısına koymak. bunu da yaptığımı düşünüyorum.

din konusu oldukça hassa bir konu. çünkü bir tabu. hiç bir dini eğitim antitezleri ile verilmiyor. yani din eğitim tek taraflı ve karşıt görüşleri içermeden veriliyor. hazır sorulara hazır beylik cevaplar verilerek geçiştiriliyor. klişe sorular, klişe cevaplar. kusursuz kainat, kusuzsuz insan, bu kadar mükemmel bir sistem kendiliğinden oluşabilir mi? cevaplar aynı... insanlar doğuştan itibaren tek taraflı bir etki ile bir sisteme inandırılıyor. bakmayın hoşgörü , isteyen inanmaz laflarına, basbayağı toplumsal baskı var bu konuda. bir gün inançsız olduğunuzu hayal edip bunu özgürce yaşamaya kalktığınızı düşünün bu demek istediğimi anlarsınız. aile, okul, sokak, devlet.

bir tanıdığım vardı, adam 25 yaşında babasının gerçek babası olmadığını öğrendi.
önceleri hayatı karardı. ama bir süre sonra o adama yine baba demeye, yine onunla yaşamya devam etti. çünkü 25 yıllık bir sevgi vardı arada. bunu bir çırpıda silemezdi.

dini hayatı da bu arkadaşımın hikayesine benzetiyorum. kimse bir günde evet bunlar yanlış ben inanmıyorum demez. ya da evet bu doğru ben bu dine inanıyorum da demez. bu süreç işidir.
ben sayı saymayı bilmezken islamın ve imanın şartlarını saydırırdı bana dedem. çünkü o da dedesinden bunu görmüştü. şimdi nesiller boyu süregelen bu inanca, bir gün gelip biri hayır o din doğru değil. senin bildiklerin yanlış. atan deden de yanlış dersen o adam seni ya döver, ya söver, ya öldürür. çünkü bunu demekle o adamın tüm dünyasını başına yıkmış oluyorsun. sadece dinine değil, atalarına da geleneklerine de , aklına da saygısızlık etmiş oluyorsun gibi görüyor. bu nedenle bu bir günlük bir iş değil.

önce kafada bir soru işareti oluşacak. bir çentik atacaksın, sonra gerisini kişi kendi merak ederse, araştırırsa getirir. yoksa bildiğini inanmaya devam eder.
benim de kafamda oluşan bir soru işareti ben 3-4 yıllık bir araştırma ve öğrenme sürecine itti. bu sürede kuranı, tevratı incili okudum, jeoloji, astronomi, zooloji kitaplarıı, belgeseller, makaleler sayısız kaynağa gittim. ve sonuç bu. bugünkü fikirlerime ulaştım. bu bir günde olmadı, yıllar sürdü. ben de zamanında kızardım din karşıtlarına ama hayatın ne getireceği belli değil. aklımda oluşan küçük bir soru beni buralara itti.

umarım bende sizin aklınızda kızgınlık ile karışık bir soru işareti bırakmışımdır. bu soruyu takip ederseniz eninde sonunda gerçeğe ulaşırsınız.

herkese teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
açıkçası son mesajını okumadım sadece son satırını...biz gerçeğin ne olduğunu biliyoruz ..için rahat olsun elhamdülilALLAH gülücük

kızgında değiliz ,soru işaretide yok kafamızda sana sadece üzülüyoruz..üzüntünün yanında acıma duygusuda oluşmuoyr değil hani gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Jummer,

insan inandığını sorgulamalıdır.Sorgulanmadan oluşan inanç taklidi bir inançtır ki islam buna en küçük iman derecesi der.
İnançlar sorgulanmalıdır.Sorgulanmazsa doğrular ortaya çıkmaz.Kuranda hz.ibrahim a.s kıssasından bir kesit şöyle anlatılır;

Hani İbrahim, babası Azer'e (şöyle) demişti: "Sen putları ilahlar mı ediniyorsun? Doğrusu, ben seni ve kavmini apaçık bir sapıklık içinde görüyorum.
"Böylece İbrahim'e, -kesin bilgiyle inananlardan olması için- göklerin ve yerin melekûtunu gösteriyorduk.
Gece, üstünü örtüp bürüyünce bir yıldız görmüş ve demişti ki: "Bu benim rabbimdir." Fakat (yıldız) kayboluverince: "Ben kaybolup gidenleri sevmem" demişti.
Ardından ay'ı, (etrafa aydınlık saçarak) doğar görünce: "Bu benim rabbim" demiş, fakat o da kayboluverince: "Andolsun" demişti, "Eğer Rabbim beni doğru yola erdirmezse gerçekten sapmışlar topluluğundan olurum."
Sonra güneşi (etrafa ışıklar saçarak) doğar görünce: "İşte bu benim rabbim, bu en büyük" demişti. Ama o da kayboluverince, kavmine demişti ki: "Ey kavmim, doğrusu ben sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım."
"Gerçek şu ki, ben bir muvahhid olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana çevirdim. Ve ben müşriklerden değilim."

görüldüğü üzere hz.ibrahim bir sorgulama yapıyor.Yaşadığı toplumda, babası dahil tüm insanların inandığı putları kabullenemiyor. hatta inanması için baskı yapılıyor kendisine.Ancak sorgulayan akıl o günki devlet düzeninin kendi çıkar ve menfaatlerini temin için uydurdukları uydurma tanrıları kabul etmiyor.

sorgulaman güzel birşeydir.Ancak sorgulamanın dahi bir ölçüsü olmalıdır.Farazi düşünceler aklın ve mantığın dışına çıkılmamalıdır.Nihayetinde doğruyu ve yanlışı birbirinden ayırteden şey akıldır.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.