You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

-İKRA-
RE: Bu durumdan nasıl kurtulurum?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İnanç ne demek sizin için ?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Jumper100 bir video vardı izledin mi bilmiyorum, senin gibi arayış içinde olan kafası karışık Avustralyalı bir genç bizzat kendisi anlatıyor nasıl müslüman olduğunu sanırım 15 dk.lik bir video..dinlerken sıkılmayacağındanda eminim çünkü komik durumlarda başına gelmiş gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allahın varlığına delil arıyorsun ya
Kendine bir baksan delili göreceksin.
Gerçekten iyi niyetliysen tabi. ...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
şu an benim için inanç doğuştan gelen kabulleri olduğu gibi almak ve sorgulamadan itaat etmek demektir.

yani kolay olan hali hazırda varolan inanç sistemini kabul etmektir. zaten kendini bırak akışına tamam.

zor olan bunu kırmaktır. bu da 1 günde olmaz bu bir süreçtir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Emin ol inanan çoğu kişi Allahın varlığına delil aradı ve o delilleri kendinde buldu.

Sen bana bir yaratıcı olmadığını ispat edebilir misin.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tamamda ben seni çözemedim ki..ateist değilim diyor .nesin ? gülücük .Tanrı diyorsun ..varlığının olup olmadığı bilinemez diyorsun...bence sende karşıksın..varmı yokmu birşey ya vardır ya yoktur...

Biz var olduğuna inanıyoruz..

önce şunları sormak gerekir insan nasıl oluşur ..beden nasıl hareket eder .. göz nasıl görür...bunlara bilimsel cevap verebilirsin ama gerçek anlamda bunları oluşturan güç ne hiç düşünülmezmi..

peki dünya , uzay ,insan ,tabiaat ,hayvanlar sence nasıl oluşmuştur...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
şimdi tanrı kavramı ayrı, din ayrı, ben tanrı var olduğunu kimse bilemez diyorum. yani tanrı var mı yok mu bilinmez. olabilir de olmaya bilir de. yani karşıdaki dağın arkasında su var mı? bilmiyorum gidip göremedim. olabilir de olmayabilir de diyorum. inançlılar var diyor. ateistler yok diyor. ben ikisine de katılmıyorum. ikinizde bilmiyorsunuz. olabilir de olmayabilir de diyorum. bilmem anlatabildim mi?

Dine gelince, tanrı kavramı var mı yok mu bilemeyiz deyince otomatikman dinler de devre dışı kalıyor zaten. dine bakış açım da bu

benim gibi düşünenlere de agnostik diyorlargülücük ben de sonradan öğrendim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Hayatın "za" gibi mi olduğunu düşünüyorsun?Bu mantık doğruysa ateistsen cehenneme gitmeyeceksin.Eğer inanıyorsan o zaman cehenneme günahlardan dolayı cehenneme gideceksin o halde Allah'a inanmanında gereğini yapmalısın ? Aynı anda hepsinin gereğini yapmalısın.Sonuç yine hüsran tabi.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.