You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Cezalı Üye
RE: Bu durumdan nasıl kurtulurum?
peki o cömertliği bulamayan insanlar, açlıktan ölenler, katliamdan ölenler, gazze de başına bomba yağan insanlar, sefalet içinde yaşayanlar, köleler onların herhangi bir şey için şükretmesine gerek yok ve tanrıya minnet sunmalarına da gerek yok. hatta tanrıya isyan etmeliler. bu böyle karşılıklı bir mesele mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Cömertliği senin ne şekilde değerlendirdiğine bağlı bu..ben sana madden zenginlikten, huzur sükunetten bahsetmiyorum, herkesin kendine göre binbir türlü sıkıntısı imtihanı var, merak etme benimde var..Karşılık meselesi olamaz çünkü O'nun sunduğu cömertliğe benim karşılık olarak verebileceğim hiçbirşey kafi gelemez..Beni yaratanla yarışmıyorum ben..O'na karşı haşa kibirde beslemiyorum..İmtihan kavramını tam olarak anlayabilmen için belli bir aşamaya gelmiş olman gerekiyor, şu durumda bunu anlayacağını sanmıyorum..Bir arkadaşının iyi mi kötü mü olduğuna nasıl kanaat getirirsin, samimi olduğuna nasıl kanaat getirirsin? İyi gününde yada kötü gününde sana karşı olan tavrından, değilmi? peki sen bu şekilde sınanıyor olamaz mısın?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
evet kuran da da kölelik ve cariyelik kabul ediliyor. mesela bi tanesi:
24:32 Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.

Zamanın şartları öyle idi demeyin, her mekana ve her zamana gönderildiği idda edilen bir kitap.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Ve şunuda söyleyeyim, günahlarımın affını umuyorum ve bunun için dua etmektende geri durmuyorum, her zaman O'nun merhametine sığınıyorum ve bundan ümit kesmiyorum..Ama şunuda belirteyim, tüm uyarılarına rağmen şayet yapmış olduğum bir nankörlükten ötürü, işlediğim büyük bir günahtan ötürü bana vaad ettiği şekilde cezalandırılacak olsam dahi ben O'nu sevmekten vazgeçmeyeceğim İnşallah..Samimi olarak inanan tüm mü'minler bu vaziyettedir..o yüzden bir çıkar-karşılık olayına indirgeme bu durumu..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.