You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu durumda ben ne yapmalıyım ?

Üye
Çarşaflı ve hafız olan kız arkadaşımla ayrıldık. Ailesi istemiyordu o da bana "seni, ailemi karşıma alacak kadar sevmediğimi anladım" dedi. Ayrıldık sonra 1 hafta kadar sonra bunun hocası, buna birisini bulmuş ailesiyle konuşmuş herbirini ikna etmiş , daha sonra istiareye yatmışlar hatta büyük hocalardan biride istiareye yatmış bu iş için ve hepsinde hayırlı çıkmış , böyle olunca kızda kabul etmiş. 1 hafta kadar sonra sözlenicekler. Ben 5 vakit namazımı kılan biriyim ancak bu olaydan sonra ,
hocalardan, istiareden , evlilikten ,çarşaflı insanlardan soğudum.

bu düşüncelerim çok saçma ve cahilce biliyorum .Ancak bu düşünceler kafamı bitiriyo elimde değil bunlardan soğudum.
Namazımı bile isteyerek kılamıyorum artık kendimi zorlayarak kılıyorum.
İstiarede nasıl hayırlı çıktığına şaşırıyorum , benim mutluluğum üzerine mutluluk kurcaklar ve bu hayırlı olcak?
Çok saçma düşünceler içindeyim kaç defa psikologa gittim ama fayda etmiyor sadece verdiği antidepresan biraz işe yarıyo.
Lütfen dini açıdan bilgili olanlar bana yardım edin bu düşüncemi nasıl değiştirebilirim okuyabileceğim sureler varmı isteğimin tekrar gelmesi için ? ve bu kızın yaptığı kul hakkı değilmi şimdi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Bu durumda ben ne yapmalıyım ?
Tarikat cemaat grubunda olablarda cok sık yasanan bir durum . isin icine hocalarida katinca ikna etmek kolay oluyor en hayirlisini Rabbim bilir. Her zaman derim istişare etmeden istihare yapmanin faydasi olmadigini.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Allah yardımcı olsun kardeşim,Belliki karşı taraf tamamen gözünde bitirmiş seni.Bu durumda sana sabretmek düşüyor.İnşaAllah yakın zamanda atlatırsın.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Çok teşekkür ederim kardeşim , gözünde bitirme deilde beni tanımak istemediler bile direk müdahale ettiler.
Atlatırım İnşallah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-01-2016, Saat:07:55 PM, Düzenleyen: seyoby.
...

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
zaten onun benim sevgimi kesinlikle haketmediğini düşünüyorum yani ben gerçekten severken o sevmiyormuş demekki ama sorun şu ki haftaya sözlenicek yani başka adamla gezicek tozucak sohbet edicek , bunu bilmek bitiriyo beni , yorumun için teşekkür ederim : )
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
“Yâ İbrâhîm! Bir kalpte iki sevgi olmaz.” Bunun üzerine İbrahim Ethem: “Birini al yâ Rab!” der ve oğlu dizlerinin dibine düşüp can verir.

Bir kalpte iki sevgi olmaz değerli kardeşim...

Allah cc. der ki: Kimi benden çok seversen onu senden alırım.

Ve ekler: Onsuz yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım.

Ve mevsim geçer gölge veren ağaçların dalları kurur

sabır taşar canından saydığın yar bile bir gün el olur aklın şaşar. …

Dostun düşmana dönüşür düşman kalkar dost olur öyle garip bir dünya.

Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.

Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.

En garibi de budur ya Öldüm der durur yine de yaşarsın…

Hz.Mevlana

Allah bizi kendisi için yaratmıştır,hakki sevgili ?O'dur,kapılma dünyanın süsüne!!senin için sevdiklerin sadece bir süstü,eğlence ve oyundu,Allah'un lütfu idi...yine aynı şekilde sende seni sevenlerin için bir süs...

51/ZÂRİYÂT-56: Ve ben, Cinn-ü İns'i ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

O'na karşı ibadetinden niçun soğursun...Kimse talip değilse kalbine Allah ezelden talip...

hangi sevdiklerinin hoşuna gitmeyen bişe yaptın da fani sevdiklerini sana karşı lutf edici buldun?

oysa!!!

Onca günaha girdin de her O'na yönelişinde;O'nu sana karşı çok affedici bulmadın mı?bu nankörlük niçundur ya seyoby!!!Aldanma dünya ya aldatır gider

Aldanma dünyaya, bir gün göçersin
Ecel şerbetini, elbet içersin
Maldan evlattan o gün vaz geçersin
Azrail canını aldığı zaman

Eğer tuttun ise, farzı sünneti
Verir Rabbim sana güzel Cenneti
Görmez olur gözler, güzel Cenneti
Hakkın Cemalini, gördüğün zaman

Hakiki mahbub O'dur.
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.