You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bu din bu ilim bir çocuk oyuncağımı? Bir subhaneke bir de fatihayla bittimi sandınız

Bu din bu ilim bir çocuk oyuncağımı? Bir subhaneke bir de fatihayla bittimi sandınız

Facebook'ta herhangi bir konuda ( Tıp, astronomi, hukuk, emlak, tarih vsl...) bir soru sorduğunda millet eğer o alanda uzman değilse veya o alanda çalışmıyorsa hiç bir cevap vermez, buda gayet normal ve iyi bir şeydir, bilmediğin bir mesele hakkında bilgi dağıtamazsın, sende olmayan bir şeyi başkasına veremezsin, onun için millet bu konularda akıllı davranır ve genelde susar ve geçerler..

Ama din hakkında bir soru sorulduğunda dikkat ettiyseniz yediden yetmişe musluman munafık kafir her kim o soruyu okuduysa illa bir cevabı vardır, bilsede bilmesede şeytan illa bişey dedirtiyor, Allah ve resulunun adına konuşmak bu kadar mı kolay ? İnsanın imanıyla, cenneti ve cehennemiyle oynamak bu kadar mı kolay? Bu din bu ilim bir çocuk oyuncağımı? Bir subhaneke bir de fatihayla bittimi sandınız ?????
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-03-2014, Saat:11:00 PM, Düzenleyen: Haifa As-Sudani.
...Revan...
RE: Bu din bu ilim bir çocuk oyuncağımı? Bir subhaneke bir de fatihayla bittimi sandınız
Ben facebookta en çok karikateist sayfasından yakınıyorum...
Okudukça içim bunalıyor...
Cevap vermeyince de kendimi kötü hissediyorum...
En iyisi bunları kendi hallerine bırakmak...
Anlatmakla, yazmakla anlamıyorlar...
Sürekli inkar sürekli inkar...
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: Bu din bu ilim bir çocuk oyuncağımı? Bir subhaneke bir de fatihayla bittimi sandınız
Face, twet. vb Tarzı sosyal paylaşım siteleri sinir bozucu şeylerle dolu ..sanırım hiç bulaşmamak en iyisi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
ben katılmıyorum yani tam manasıyla katılmıyorum din hususunda kafasından fetva verenler ya ateistler ya da 2 hadis usul kitabı okuyup kendini müçtehidi allame zanneden cahillerdir... milletimizin çoğu fetva hususunda hocaya sorarlar .... cahil imanı bile olsa korkudan hocaya sorarlar sorduklarıyla konuşurlar... ramazanda diyanettin birçok fetva organının hatları kitlenir... zaten böyle dini fitneleri kim atıyor türkiyede görüyoruz meal okuyup başörtü emir değil diyen 28 şubatçılar mı yada 2 arapça bilgisiyle bizler de imamı azamı tenkit edip bizde onun gibi yorum yaparız diyen ilahiyat profesörlerimi yada üniversite okuyanları mı yada onların kitabını okuyup tamam müçtehidim ben gördüğüme bakarım diyen mi evet dinden hüküm çıkarmak herkesin işi değil değil de ben kime güvenicem...

bunları görünce ben bu adamlara kolay kolay dinimi emanet edemem...halk bunları görünce de dinini bunlara emanet edemez
nitekim yaşar nuriyi ,zekeriyya beyazı,abdulazi bayındırı görüyoruz bunlara bakınca subhaneke fatihayı bilenin konuşması daha az bile geliyor bana

en azından tıp hususunda böyle bir tartışma yok acile gitseniz her yerde aynı her profesör ittifaktadır

aslında bir o kadar tıp hususunda da ehline müracat yoktur falanca otla fişmancayı karıştırıp koca karı ilacı yapanlar .. kırıkçı çıkıkçıya gidenler . tv da çıkan gece yarısı 12 den sonra boy gösteren işte tamamen bitkisel ilaç diyen şarlatanlara prim verenler
tarih hususunda ehline müracaat yoktur.. görüyorsunuz muhteşem rezaleti

insan her yerde aynı iyisi de var kötüsü de
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-03-2014, Saat:11:59 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.
Kavgaci
"2 hadis usul kitabı okuyup kendini müçtehidi allame zannedenler"
Bak burası son zamanları iyi özetlemiş..

İcazetsiz bir eğitim sistem siz ve "Elbani" gibilerini doğurur..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Herkesin bir cevabı var lakin her sorunun bir cevabı yok
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.