You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Bu bir vesvese mi?
Hayirli gunler arkadaslar..
11 ay once nişan bozdum.ailem ve ben haksizliga ugradik.eski nisanlim ve ailesi anneme hakaretler ettiler.
Bu ve buna benzer sebepler yasadik.maddi sebeoler de dahildi ve bitti.saygisizca bitirdiler.
Aylardan sonra canim yaniyor.eski nisanlim hayatina birisini almis.belki de onunla evlenecek.ama icimde bir sıkıntı..o kadar yogun bir sıkıntı ki..surekli onu aramam konusunda beni durtuyor.ona olan duygularim bitmis degil ama bu yogun sıkınti ve kendime engel olmaya çalışmam beni cok yoruyor.kaldi ki ben onunla evlenmek istemiyorum.onun cok sevdim ama onun la bir omur boyu evliligi gize alamam.arama istegim de iyi olup olmadigini merak ettigimdendir.ya da baska bir sey de ben anlayamiyorum kendimi.
Bu durtuler beni cok yordu..onu aramamam icin pek cok sebep var...aramayacagim da..ama bu sıkıntınin adi nedirvesvese midir?nasil onu kebdimden uzaklasturabilirim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Bu bir vesvese mi?
Sabret, merhamet et. Sabretmeyen kişi illaki zulmeder. Ya kendine ya başkasına.

Nas, felak, fatiha ve ayetel kürs-i oku. Sana müthiş bir koruma sağlar. Aklın karıştığında, için çok sıkıldığında serin bir abdest al ve iki rekat Allah rızası için namaz kılıp Allah'tan yardım iste. Allah merhamet edene merhamet eder.

"Ve lem eküm bi duâike rabbî şakıyyâ."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Vesvese bence kardeş. Başka biriyle ilişkisi varsa demek ki seni sevmiyor. Sen de sevme ama nefret etme tabii. Öfken varsa yenmeye çalış, haklarını da bağışla.Ben haksızlığa uğrayınca şu ayetleri okuyup rahatlıyorum belki sana da faydası olur.

Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun. Onlar bollukta ve darlıkta Allah yolunda harcayanlar, öfkelerini yenenler, insanları affedenlerdir. Allah iyilik edenleri sever. Yine onlar, çirkin bir iş yaptıkları, yahut nefislerine zulmettikleri zaman Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarının bağışlanmasını isteyenler -ki Allah'tan başka günahları kim bağışlar- ve bile bile, işledikleri (günah) üzerinde ısrar etmeyenlerdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
De ki: "Bizim başımıza ancak, Allah'ın bizim için yazdığı şeyler gelir. O bizim yardımcımızdır. Öyleyse mü'minler, yalnız Allah'a güvensinler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ne vesvesesi kardeş.herşeyi de vesveseye bağlamayın.Anlasılan o ki;Ruhsal ve pisikolojik olarak yıpranmışsınız.Duygularınız alt üst olmuş.düş kırıklığı yaşamışsınız.sağlıklı düşünememektesiniz.uzman bir psikoloğa görünüp yardım alabilirsiniz.ya da rehabilitasyon merkezlerine.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sorun yok aslında kadınlar duygusaldır böyle bir durumda bunları hissetmemek anormal olurdu.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.