You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Böyle Bir İslam Anlayışı Var mı?

Böyle Bir İslam Anlayışı Var mı?

Cezalı Üye
RE: Böyle Bir İslam Anlayışı Var mı?
Sayın afitap,Kişi bilmediğini öğrenecek,cahil cühela kalmayacak.İlim öğrenmek ehemmiyet arz ediyor islam dininde.Kör cahil kalmayacaksın...Eğer öyle kalırsan senin aklını alırlar ve senin yerine o cepleri dolular konuşur,düşünür!..

İlimsizlik,müslümana yakışmayan bir sıfattır.Aklını kiraya vermemeli ve öğrenmeye çalışmalı.İşte o tuzağı kuranlarda bu ilimden bihaber yaşayanları bekliyor.Tuzakalara düşmemeye çalışmalı.Tarikatlar yüzyıllardır aynıdır,değişmez de.Bunun adı ne olursa olsun...İster çarşamba(ismail ağa) olsun,ister menzil olsun,ister rufailer olsun.Aynı düzlemde yaşıyorlar.Tabi bunu bir tarikat mensubuna kabul ettirmek çok zordur!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
sen öğrendiklerini nasıl öğrendin.. kuranın bizzat kendisindenmi öğrendim..

ayrıca ben tarikata bağlı değilim.. ama senin gibilerin zihniyetide çook saçma geliyor..
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Evet Kur'an-dan öğrendim.

Olun ya da olmayın.Tarikat -günümüzdeki eylemleriyle- islam için gerekli bir cemaatsel kurum ya da kuruluş değildir.Ne kadar bid'at varsa çoğu bu taraikat diye nitelenenlerdedir.

Saçma gelebilir,hoşuna gitmez ondandır.Niye gitmiyor diye sormuyorum...

Üstte eklediğim yazının içinde böyle bir islam anlayışı var mı diye sormuştum...Cevap verecekseniz ona verin,yoksa burada fikir olayına girersek bu işin sonu gelmez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
bende kurandan öğrendim ama benim bir öğreticim var öyle kendi kafamdan müfessirlik yapmam yani..

allah bidattan şirkten korusun, ehli sünnetten ayırmasın.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-07-2012, Saat:01:31 PM, Düzenleyen: afitap.
Cezalı Üye
Kimse kendi kafasından,haybeye konuşmaz Kur'anî mevzuları...Kur'an ALLAH'ın gönderdiği bizim yolumuzun aydınlatıcısıdır.Ondan üstün bir kitap yoktur...Ta sin, bunlar Kur'an'ın, açık anlamlı kitabın ayetleridir.Rab'lerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları (vahy) ile uyar ki onların ALLAH'tan başka velileri ve şefaatçıları yoktur. Umulur ki korunurlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yahu sapıtmış tarikatlardan kastettiğim kadınları-kızları kekleyip cinsel saldırı çeteleri kuranlar değil.sapmış tarikat düpedüz en bilineniyle menzilcilerdir mesela. tarikattayım diyen insanları yalnız kendi hayatımda değil internette de çok gördüm ve bi tanesinin tevhid ehli olduğunu göremedim nedense.bir tek bildiğim tevhid ve cihad ehli olan şehid (inşallah) şeyh said var.onun yolundan gidenleri de katalım ona,peki bugün hangi seyda,hangi gavs onun yolunu yol belledi?tarikatların içindeki el alma,rabıta yapma,kabir ehlinden yardım isteme,hatmecilik gibi şirk ve bidatlerin olmadığı (daha niceleri var bunların) bir tarikat tanımıyorum şu an.bu saydıklarımı yapmayan ehli sünnet bir tarikat söylersen imkan olursa ben de katılacağımı tekrar söylüyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
ALLAH BENDEKİ HERŞEYİ ALİYE DEVRETMEMİ İSTEDİ ŞİMDİ BİZDE ALİYE MUHTAÇIZ YERDEN KALKERKEN BİLE ALİ DİYE KALKIYORUZ.
~MÜRŞİDİ KAMİL ŞEYH OSMAN NURİ BAĞDADİ K.S~
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.