You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Boşanmalar neden artıyor

Boşanmalar neden artıyor

Forumun Uykucu Ninesi
RE: Boşanmalar neden artıyor
Duman ,
haklisin sevgi saygi bi yerde en aza inebiliyor.
suvar bisiler biterken baska bisey basliyor.
aliskanlik gibi hatir gibi.
hani bir yillik evliyken bitirmek basit.sen biriyle on sene ayni evi ayni
tabagi paylas.cocukta girdimi isin icine sanildigi kadar
kolay olmuyor.bitiren yokmu cok var.onemli olan ayakta durup
ayakta tutabilmek.
herkes dortdortluk hayat ister.aci olmadan tatliyi nasil anlarsin ki.
benim yol gosterici sozum umari. Sanada yol gosterir.

hamdim yandim pistim (Mevlana)

pisebilmek icin yanmak gerek...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Aynen rabiam :D
evlensin gorurum önü :D

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
hıhım gider beklersin gider :D

işte bukadar basit dimi:D

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
günümüzde boşanmalar arttı ve avrupayı geçmiş durumdayız nedeni ise kadınlar çalışma ortamına ne zaman atıldı ozaman dan sonra boşanmalar arttı kadınlar iş ortamlarına geçerek erkeklerin alanlarını daralttı ve erkekler iş bulmada zorlanmaya başladı ama bazı istisnalar hariç bazı erkeklerde bulduğu işi beğenmez oldu istediki odurduğum yerden para kazanayım yok iş ağır yok şu böyle diyerekten iş seçmeye başladı ve geçim derdi çıktı . kadınlar okusun okumasın demiyorum fakat kadınlar okuduktan sonra heleki üniversitede kendilerini çok büyük iş başarmış gibi hissetmeye başladılar araştırmalara göre boşananların çoğu üniversite okumuş insanlar nedeni ise kadın üniv okuyup evlendikten sonra işide varsa eğer kendini muhtaç görmüyo eşine ve bi sorun oldunda nasıl olsa ona bağlı değilim paramı kazanıyorum üniv okudum diyerek ortalığı iyice kızıştırıyo ve boşanmalar ortaya çıkıyo. şimdiki bayanlar bi sorun odunda hemen ana babasına koşuyo onlarda aman yavrum gel gel diye zaten deli oluyo şimdiki erkekler kendilerini ulaşılmaz sanıyo kadını evlendikten sonra süs eşyası gibi görüyo evde. ki öyle görese gene iyi değer vermiyo eşine sevgisini belli etmiyo arkadaşlarıyla vakit geçiriyo ama eşine zaman ayırmıyo bi tarışmada iki tarafta bağırır çağırırsa o evlilik baştan temelsiz olur temeli sağlam olmayan inşaata ne kadar kat çıkarsan çık bi sarsıntıda yıkılır.biri sinirliyken biri susacak alttan alacak zaten sakinleşince kimin haklı oldu ortaya çıkıyo ve taraflar özür diliyo .rabbim hayırlı yuvalar kurmayı nasip etsin inşallah ....
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
gayet guzel ozetlemis bize soz birakmamissin
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bosanmada birçok etken vardir. Bireysel etkenlerin yani sira tabi sosyal etkenler de vardir. Sivasli kardesimiz buna deginmis. Fakat birseyler eklemek isterim.

Haklisiniz, kadinlarin çalismasi bosanmalarin artmasini kolaylastirdi. Fakat uzun süre kadin zulüm gördü; cahillikten kaynaklanan ama faturasi Islam'a kalan bir zulüm söz konusu idi. Taktir edersiniz ki zulüm karsisinda sessiz kalmak zorunda olmayan bir kadin, kendini ezdirmez.

Buradaki mesele aslinda evlilik hakkinda bir egitimin gerekliligidir. Fitratindan uzaklasan kadin ve erkek, tabii olan bir yapi olan evlilikten de uzaklasiyor. Hem kadin hem de erkek evliligin olmazsa olmazlari, karsi cinsin fitrati, Rabbimizin yükledigi karsilikli sorumluluklar ve evliligin özünü olusturabilecek birçok konuyu bilmeden evlilik sürecinin hakkini vermekte zorlanacaktir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
bide bazı insanlar diyorya , Allah boşanmaya kuranda niye bu kadar yer ayırdı diye , her yıl binlerce insan boşanıyormuş , dünyada milyon insan boşanıyor belkide , boşuna Allah bu konuya yer vermemiş demekki kuran da , kuran da evlilik ve boşanma konusu baya uzun işlenir .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2013, Saat:10:54 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.