You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Boşanma aşamasındaki kadın başkasıyla dini nikah yapabilirmi?

Yeni Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar ben forumunuza yeni katıldım. Aslında katılmamın sebebi de bir arkadaşımın bana sorduğu soruyu cevaplayamamam oldu.
Şimdi izninizle bu soruyu siz değerli forum üyelerine sormak istiyorum.

Bir bayan var ve halen resmi nikahlı fakat boşanma aşamasında.imam nikahları uzun süre önce bitmiş. yani dinen boşanmışlar ve 1,5 senedir de ayrı yaşıyorlarmış.

Bu açıklamadan sonra soruma gelince.
bu durumdaki bir resmi nikahın dinen bir hükmü varmı? bu kadın başka birisiyle bu durumdayken dini nikah ile evlenebilirmi. lütfen sorumu sadece dinen cevaplayabilirseniz sevinirim.
Etik boyutunu bir yana bırakarak yani.

Şimdiden teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Boşanma aşamasındaki kadın başkasıyla dini nikah yapabilirmi?
DİNİMİZDE ASIL OLAN DİNİ NİKAHTIR RESMİ NİKAHIN HİÇ BİR HÜKMÜ YOKTUR

DİNİ NİKAH OLMADAN SADECE RESMİ NİKAHLA EVLENMİŞSE ÇİFT BİRLİKTE OLMALARI RESMEN ZİNADIR

AMA DİNİ NİKAHLA EVLENMİŞ İSE ALLAH KATINDA HELALİDİR
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
dinen boşandıktan sonra kadın için 3 lohusalık dönemi kadar:
6 hafta x 3 = 42 x 3 = 126 gün beklemesi gerekir yeniden evlenebilmesi için.

dediğine göre 1,5 yıl geçmiş tabi evlnebilirler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2008, Saat:02:54 PM, Düzenleyen: Zefyhr.
Yeni Üye
Cvp: Boşanma aşamasındaki kadın başkasıyla dini nikah yapabilirmi?
çok teşekkür ederim arkadaşlar. ayrıca bu kadar hızlı olduğıunuz için de tebrik ederim. sağolun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
rica ederiz yardımcı olabildiyesek ne mutlu bize ama benim nacizhane tavsiyem resmi nikahında bitmesini beklemek en dorusuWink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ARKADAŞLAR DİNİ NİKAHTAKİ ŞART KABUL VE İCAPTIR YANİ ERKEK KADINA BEN SENİ EŞİM OLARAK ALDIM DER KADINDA BENDE SANA EŞ OLARAK VARDIM DERSE DAHİ NİKAHLANMIŞ OLUR.TABİ SÜNNETE UYGUN OLANI İSE ŞAHİTLER ÖNÜNDE,KABUL VE İCAP DEMELERİ VE İNSANLARA DUYURMALARI ŞEKLİNDEDİR.RESMİ NİKAHTADA KABUL VE İCAP SÖYLENDİĞİ İÇİN DİYANET YANİ İSLAM BUNU DİNİ NİKAH YERİNEDE SAYAR,SAKINCASI YOKTUR.YANİ DİNİ NİKAH YERİNE RESMİ NİKAH YAPAN KİŞİLER DİNEN EVLENMİŞTİRLER.BOŞANMA İSE ERKEĞİN 3 KERE İSTER ŞAKA İSTERSE GERÇEKTEN SÖYLER İSE ONLAR BOŞANMIŞ OLURLAR.RESMİ NİKAH OLSADA BOŞANMIŞ SAYILIR DİNEN,KANUNEN BOŞANMIŞ OLMASALAR BİLE ONLAR BİRBİRİNE HARAMDIR ARTIK.BU KONU NUN ÇOK İNCE AYRINTISI VAR.HEPSİNDEN ŞİMDİ BAHSEDEMEYİZ.BU BOŞANMA KONUSUNU MARMARA İLAHİYAT FAKÜLTESİ HOCALARINDAN NEDİM URHANHOCAMIZLA EN İNCE AYRINTISINA KADAR İŞLEMİŞTİK ORDAN VE GÜVENİLİR KAYNAKLI KİTAPLARDAN BİLİYORUM.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
CEVAP RESMİ NİKAHIN HİÇBİR HÜKMÜ YOKTUR DİNEN BEKLEME İDDETİNİDE BİTİRDİĞİ İÇİN BAŞKA BİRİSİYLE EVLENEBİLİR DİNEN.RABBİM MUTLU ETSİN
2007 MEZUNU
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
kardeş etik açısını es geçmişin ama toplum olarak etik olmayan bişeyi dinde etik görmez

her ne kadar dinen boşanmışta olsalar resmen evli oldukları için toplum bu gibi durumları hoş karşılamaz

resmi nikah bittikten sonra evlenmek daha uygundur her konuda olduğu gibi bu konuda da sabır göstermek en iyisidir
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.