You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
RE: Bonzai
Videodan ürktümm üzgün
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ben uyuşturucu satanların 10 yıl ceza aldıgını daha hiç duymadım velevki aldı 10 yıl , ben gene içeerde 10 yıl yatanını görmedim taş çatlasın 1 2 yıl , onun oğlu ölmüş felc olmuş adamın umrunda değil nede olsa 1 2 yıl ayatrım ama kazanaçım para 20 yılıma bedel tohumuna paramı verdim kim ölürse ölsün mantığı var ben böyle adamı parçalrım
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Durum çok ciddi; bonzaiden son 24 saatte sadece Ankara'da üç kişi ölmüş, üçüde 19 yaşındaymış.Yazık...Allah bu illete düşenleri kurtarsın.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bonzainin eroinden daha fazla yan etkiye sahip olduğunu belirterek,

“Bonzai, özellikle genetik yatkınlığı olan veya yüksek dozda madde kullanan kişilerde, şizofreni benzeri durumlar ortaya çıkartabiliyor” dedi.

Prof. Dr. Tarhan, genellikle “bir defadan bir şey olmaz” düşüncesiyle kullanan gençleri pençesi altına alan bonzainin (sentetik kannabinoid) psikolojik etkilerini anlattı.

Tarhan, bonzainin kolay şekilde üretildiğine dikkati çekerek, sık sık formüllerde oynamalar yapılarak, aynı etkiyi sağlayan çeşitli formlar ortaya çıkartıldığını bildirdi.

Nevzat Tarhan, Türkiye’de bu tür vakalarının 2011’de ilk kez bildirildiğini, 2013’te ise adeta patlama yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bonzai sigaranın içinde karıştırılarak, sprey halinde de içilebiliyor. Bu nedenle kullanım sırasında çevreden anlaşılması bir hayli zor. Diğer olumsuz etkisi de beyin hücrelerinde kısa sürede büyük hasarlar meydana getirmesi.

Özellikle genetik yatkınlığı olan veya yüksek dozda madde kullanan kişilerde, şizofreni benzeri durumlar ortaya çıkabiliyor. Bazı kişilerde de ani kalp durmalarıyla ölümlere neden olabiliyor
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
BONZAİNİN HUKUKTA EROİN STATÜSÜNE ALINMAS LAZIM"

"Gençler arasında bonzainin fazla yaygınlaşmasının bir sebebi de hazların çok yüceltilmesi" diyen Tarhan,

"Keyif ve haz odaklı yaşam felsefesine sahip gençler, bu bağımlılık için çok daha fazla uygun oluyor. Arkadaş grupları da çok önemli. Bonzai arkadaşlar arasında, ‘bir kere deneyelim bir şey olmaz’ yaklaşımı ve merak duygusuyla gittikçe yayılıyor.

Bizim en çok rastladığımız kullanım sebebi de aileyle ilgili. Evinde sıcak ve iyi bir aile ortamı olan gençler, kolay kolay bonzaiye yönelmiyor. Deneseler bile pişman olup, vazgeçiyor. Depresyonda olan gençler ise buna daha kolay yöneliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bonzainin gençleri esir alarak, normal bağımlılığın ötesinde tutsaklık derecesine getirdiğini vurgulayan Tarhan, bonzai kulanımında ailenin gelir düzeyinin belirleyici olmadığına işaret etti.
Tarhan, bonzainin hukukta esrar statüsünde kabul edildiğini söyleyerek,

“Halbuki üzerinde esrar taşıma ya da içici olma durumu, suç sayılmıyor. Ama eroinde üzerinde bir içimlik kadar da olsa büyük cezası var. Onun için bonzainin esrar değil eroin statüsüne alınması lazım. Ayrıca rol model olarak seçilen kişiler madde kullanınca, gençler de onları örnek alıyorlar. Hem Hollywood hem de Türkiye’deki eğlence sektöründe çalışan kişiler, gençlere kötü örnek oluyor. Bazı gençler de ünlü olma ve onlara benzeme duygusu içinde ortama girdiklerinde bu maddelerikullanabiliyorlar” şeklinde konuştu

Kaynak: trthaber.com
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Aman dikkat,
Bonzai kullanım yaşı 11 'in altına düşmüş.
Ucuz ve kolay bulunabilen bu uyuşturucu illeti tüm yurdu sarmış durumda.
Allah muhafaza etsin gençlerimizi.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
videoda ki o çocukları izledim..içim ezildi..acıdı..ya anlatamam insan bile bile bunu nasıl kendine yapar...

aile aile aileee Sad evlatlarınızı kontrol edin takip edin ..başı boş bırakmayın..ellerine bir teknolojik bir telefon cebine para koyarak görevinizi yapıyor olmuyorsunuz..çocuklar sevgi ve ilgiye muhtaç ..

ALLAH ım sen evlatlarımızı gençlerimizi bu illetten uzak tut Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.