Kabus gören kızım korkup, uyumak için yanımıza geliyor. Bir sağına bir soluna dönüyor, ofluyor, pufluyor. "Ne oldu?" diyorum, "Uyuyamıyorum" diyor. "Neden?" diye sorduğumdaysa dumurluk cevap geliyor. "Anne on tane aslan aynı anda kükremeye başlasa hiçbiri babam kadar ses çıkaramaz. Sen nasıl uyuyorsun bu gürültüde? Ben korkmaya razıyım. Her uyuduğumda da kabus görecek değilim ya!" diyerek söylene söylene yatağına yol alıyor. Aslan kocam benim, yattığın yerden bile belli oluyorsun.
Tesbih
Umre dönüşü bütün damatlarına inci tesbih getiren annem, tesbihi bana uzatarak "Al, sen de evlendiğinde kocana verirsin." dedi. Tesbih kullanan biriyle evlenmeyeceğimi ama hatıra olarak saklayabileceğimi söyledim. Bunun üzerine annem, "Evlenmemek için bahane bulmakta harcadığın enerjiyi evlenmek için kullansaydın, şimdi beni değil kocanı sinir ediyor olurdun!" dedi. Biri annemi sustursun lütfen!
Takı sendromu
Gayet güzel geçen günüm, 3 yakın arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğimde sona erdi. Bu zamanda peşpeşe de yarım altın takılmaz, insaf yani.
Bedava internet
Şehirlerarası otobüsün şifresiz internetinden faydalanabilmek için arabayla yarım saat otobüsü takip etmemize neden olan şahıs benim arkadaşımdır.
Ucuza gel
Ev halkının ortalama kilosu 55'i geçmeyen evlerine, sırf ucuz diye koşu bandı alan enişteme bir alkış lütfen!
Otobüste alem
Babaannemle ilk kez çıktığımız otobüs yolculuğunda evden yanına meyve suyu sanarak aldığı biraları bir anda çıkarıp "Uhhh, yandım valla, şunları içelim de ferahlayalım!" demesiyle gözlerin üzerimize çevrilmesi bir oldu.
Kaçak
Her gün ilk iki ders okulda olan ve sonraki dört dersten kaçan öğrencimize sorduk: "Oğlum, madem kaçacaksın ilk iki derse neden geliyorsun?" "O saatte açık olan, gidebileceğim başka sıcak yer yok!" deyince anladık sorunu.
Hayat dersi
Arkadaşımın beş yaşındaki kızını parkta oynamaya götürmek için evden alıyorum. Beni bakkala sokup bir sürü ıvız zıvır aldırıyor. Çok iştahsız olduğunu bildiğim için, bunları nasıl yiyecek diye merak ediyorum. Parkta görüyorum ki hiçbir şey yemiyor; diğer çocuklara veriyor ve parkın prensesi oluyor. Beş yaşındaki çocuktan öğreneceğim çok şey var.
06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!
Franz Kafka