You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
Biz ALLAH'a aitiz.
Biz ALLAH’a aitiz.
Ondan geldik yine Ona döneceğiz.
Bu dünya bizi asıl yurdumuza götüren bir köprüdür. Bütün köprüler gibi onun da başı ve sonu bellidir.
Dünya hayatı neye benzer?
Bu dünya hayatı bir eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Asıl hayat âhiret yurdudur.

Gökten inen bir su ile yeryüzündeki bitkiler önce yeşerip gürleşir sonra kurur ve rüzgârın savurduğu çer çöp haline gelir. İşte dünya hayatı da böyledir.
Evet dünya hayatı aldatıcı bir menfaatten ibarettir.
Öyleyse dünya hayatı Müslümanı aldatmamalıdır.


Birgün Peygamber Efendimiz ashâbına dünyanın sayılı günleri kaldığını ömrünün sonuna iyice yaklaştığını anlatmak istedi. Onlara batmak üzere olan güneşi gösterdi şöyle buyurdu:
“Bugünün geçen saatlerine göre kalan saatleri ne kadar kısa ise dünyanın geçen ömrüne göre kalan ömrü de o kadar kısadır.”
ALLAH’ın sevgili elçisi dünyayı misafirhâne insanı da misafir sayardı.
Bir gün kuru hasırın üzerine yatıp uyumuştu. Hasır mübarek yüzünde çizgiler bırakmıştı. Sahâbîleri bu duruma çok üzülmüştü.
Resûl-i Ekrem onlara günleri sayılı bir kimse için rahat ve konforun önemli olmadığını şöyle anlattı:
“Şu dünyada ben bir yaz günü seyahate çıkan bir ağaç altında azıcık dinlendikten sonra yoluna devam eden bir yolcu gibiyim.”


Âhiret uzakta değil burnumuzun dibindedir. Peygamber Efendimiz bu gerçeği anlatmak için cennetin de cehennemin de bize ayakkabımızın bağcığından daha yakın olduğunu haber verdi.

Abdullah ibni Ömer “Dünyada sanki bir garip veya bir yolcu gibi ol ve kendini ölmüş bil!” hadîs-i şerifini bizzat Peygamber Efendimiz’den duymuştu.

Bu hadisi bir sahâbî duyarlılığı ile şöyle açıkladı:
“Akşama ulaştığında sabahı gözetme;
sabaha kavuştuğunda akşamı bekleme.
Sağlıklı günlerinde hastalık zamanı için
hayatın boyunca da ölümün için tedbir al!’

Dünya sevgisi insanın gönlüne ve hayatına hâkim olmamalıdır.
Peygamber Efendimiz şu gerçeklere dikkatimizi çekmiştir:
ALLAH Teâlâ âhireti kazanmayı isteyene gönül zenginliği verir; işlerini düzene koyar; dünya ona boyun eğerek gelir. “Ben dünyayı istiyorum” diyenin ise düzenini bozar gönlüne endişe koyar o kimse her istediğine değil sadece kendisine takdir edilene sahip olur.


ALLAH Teâlâ âhiret kazancını isteyene istediğini bol bol verecek dünya kazancını isteyene de istediğini verecek fakat o âhiret nimetlerinden hiçbir şey alamayacak.

"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: Biz ALLAH'a aitiz.
allah razı olsun kardesım ..

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!



Franz Kafka


Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.