You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Birkac soru
Selamun aleykum.
Size birkac sorum olacak.beni huzursuz eden.
Ilk olarak.Ben ibadetlerimi elimden geldigince yapmaya calisiyorum.Namazimi vaktinde kilmaya gayret ediyorum.ancak kiyafet konusunda huzursuzum.kapanmak istiyorum ama esim suan icin istemiyor.oyleki namazimi bile esimden gizli kiliyorum.kapanmak konusunda bana soyledigi yuregini kapali tut gerisi onemli degil.boyle dusunuyor.birgun ben namaz kilarken gormustu.ve sonrasinda tartismistik.cocugumuzu bahane yapti.yani 10 dk evladiyla ilgilenmek sikinti oldu.uyut napiyorsan yap diyor.ogunden sonra ondan gizli kiliyorum.en son kapanmm konusu gectiginde kardesimi sucladi.kardesimi sevmiyor.ve benim kiz kardesim Kuran i hatim etmis.edepli akilli ibadetlerini tam anlamiyla yapan biri.beni kardesimin kapanmaya ikna ettigi kanisinda.hem oyle bile olsa bu duruma mutlu olmasi gerekmezmi.esim musluman. Ama ibadet etmez.namaz kilip acik gezmek beni son zamanlarda daha da huzursuz etmeye basladi.esimi nasil ikna edebilirim.namaz kildigimi soylemelimiyim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
RE: Birkac soru
bence söyleyin onuda yumuşak bir şekilde teşvik etmeye çalışın. kapanma konusuna gelince haşa kapanmayı kabul etmeyen bir inan dinden çıkmış olur çünkü allahın emrine karşı gelmiş sayılır. fakat dikkat edin şu ayrıntı önemli kapanmayan değil kapanmaya inanmayan için söyledim bunu. inanırsın ama kapanmazsın o sadece günahını işlemiş olursun. ama haşa inkar etmek dinden çıkartır insanı.
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Suan icin ikna olacagini sanmiyorum.cunku bicok kez konustuk bu konuda hep tartismayla sonuclandi.ve bekle neyi ve neden bekliyorum bilmiyorum.biyandan namaz kilip bi yandan acik gezmek beni huzursuz eden.esimi onemsemeyip kendi bildigimi yaparsam tamamen iliskimiz bitebilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sorularla islamiyet adli sitede sorun bide biraz farkli bir konu ama uzman bir kisidn aldigin yanit sizin icin daha faydali olucaktir
Hak tepene inen bir kılıçta olsa
Boynunu eğmekten cekinme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Bu konuya yorum yapacak hadde, ve bilgiye sahip değilim ama,

Kur'an'da buyruluyorki, herkes kendinden sorumlu. Kimsenin günahını kimse almayacak. Kul hakkı hariç tabiki. Bu konuda bilgili abilerimden, ablalarımdan ayet paylaşılırsa sevinirim. Eminim bir surede bundan bahsedildiğine.

Kur'an'daki bu konuyu göze alarak, hele hele onlar seni doğru yoldan alıkoydukları halde, eşim ne der, şu ne der, bu ne der gibi yaşamaman lazım. Eğerki niyetin varsa, Kur'an'a göre yaşamak, en doğrusudur. Önemli olan senin niyetin.

Şunuda bildirmek isterim, bu din türban dini olmadı hiç bir zaman. Etrafta namaz kılanlar cennetlik, saçı açık gezenler cehennemlik gibi düşünen oldukça gerici insanlar var. En azından bu, ülkemizde böyle. Benim gördüğüm bu. Bunun böyle olmadığını bilin. Namaz kıldığın zaman örtünürsün, kalan zamanlarda saçını açabilirsin. Ama Ekrem abininde dediği gibi, ayeti inkar etmediğin sürece kafir olmazsın. Örtünme ayetinin olduğunu bilmen lazım, günah işlediğinide bilmen lazım.

Allah yardımcın olsun Wink
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
Hem dünyalığınızı hem de ahiretinizi ilgilendiren önemli bir mevzu çevrenizdeki ilim ve takva sahibi kişilere danışın derim ben...
Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin bizlerde ederiz Allahın izniyle
Her zaman özellikle de bayanlar eş seçiminde Mevladan cennetin anahtarını sunacak onu iyi amellere yaklaştıracak kişiyi istemeli ...
Allah cümlemizin alnına hayırlı yazılar yazsın (amin)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Allah rızası için...
yorumlarınıza dikkat edin...
Bilmiyorsanız susun....
susun ki küfre girmeyesiniz...
Dinde bence sence diye bir kavram yoktur...
ayet...
"Ey insanlar! Siz Allah'a muhtaçsızın, Allah ise müstağnîdir, övülmeye lâyık olandır..." (Fâtır Suresi 15)

Subhannallah başını namaz kılarken kılacak... sonra açıcak... böyle fetvalar nasıl veiyorsunuz Allahın senin namazına ihtiyacı yok... senin namaz kılmaya ihtiyacın var senin başına örtmene yaratıcının ihtiyacı yok... senin ihtiyacın var...

Allah noksan sıfatlardan uzakdır...
kapalı cennete girer girmez diye birşey kimse diyemez...
yada namaz kılan girecek kılmayan girmeyecek diye...
Amaaaaaa öyle ayetler vardır ki ibadetler karşılığında cennet vaadeder Allah c.c. bizlere, bunlar kulu cennete götürecek amellerdir... Hiç bir ayet hadis duydunuz mu namaz kılmayana başını örtmeyene zekatı vermeyene vaadlerde bulunsun.. Ama diğerlerine bu vaadler var.. Allah ta vaadinden dönmz.... döner diyen yalan söyler.... ayete inanır ama yapmazsa kafir olmaz doğru, günahkar olur ama ve günahkarlar müslümanda olsa cehenneme girecekdir der.... cehennem kolay mı ? zaar ki kolay ne bilim sizlere... yahu siz bir meyveden ısırmayı büyük günah mı sanıyorsunuz sadece bir meyve ve bir ısırık... Hz. ademi cennetten kovdurmaya yettide arttı bile.......Ya şeytan ? arkadaşlar şeytan şirk koşmadı.... bir emre uymadı secde etmedi ya secde...... ve etmediği secde rabbin kendisinede değildi hz. ademe secde etmedi... lanetlendiiiii lanet !!!! daha ne çıkar yol arıyorsunuz kendinize...b aaneler sıralamayın vicdan rahatlatmayın !!!!!!!
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Ya şeytan ? arkadaşlar şeytan şirk koşmadı.... bir emre uymadı secde etmedi ya secde...... ve etmediği secde rabbin kendisinede değildi hz. ademe secde etmedi"

nice kavimler şirkten ötürü değil, günahtan ötürü helak edildi Allahın sünnetidir bu. ve hatta bu helak edilenler içinde "kötülüğü görüp uyarmayanlar" da vardı, bir ayette geçiyordu Allahu alem hatırlayamadım şimdi.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yoksa onlar bizim, cesaretle günaha atılılan kötülükleri işleyen kimseler kendilerini inanıp iyi ameller işleyenlerle bir tutacağımızı mı sandılar? Yaşamaları ve ölmeleri bir olacak öyle mi? Ne kötü hüküm veriyorlar. (casiye /21 )

Bundan daha açık bir söz bulamıyorum...
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.