You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birisini Allah'tan çok seversek ne olur ?

Birisini Allah'tan çok seversek ne olur ?

Profesör
RE: Birisini Allah'tan çok seversek ne olur ?
Yüce Allah bu konuda Şöyle buyuruyor;

"İnsanlar içinde, Allah'tan başkasını 'eş ve ortak' tutanlar vardır ki, onlar (bunları), Allah'ı sever gibi severler. İman edenlerin ise Allah'a olan sevgileri daha güçlüdür. O zulmedenler, azaba uğrayacakları zaman, muhakkak bütün kuvvetin tümüyle Allah'ın olduğunu ve Allah'ın vereceği azabın gerçekten şiddetli olduğunu bir bilselerdi."
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
"Allâhım! Sen'den sevgini, Sen'i sevenlerin sevgisini ve Sen'in sevgine ulaştıracak ameli talep ediyorum. Allâhım! Sen'in sevgini bana nefsimden, âilemden, malımdan ve soğuk sudan daha sevgili kıl!" (Tirmizî, Deavât, 72)

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
amin gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kâtip
Kimi seversen sev, neye âşık olursan ol, hiçbiri Allah'tan öte değil. Nereye bakarsan bak, nereye bağlanırsan bağlan hepsini Allah yaratmıştır çünkü. Sen yaratılmış bir şeyi, yaratanından daha çok seversen, yaratan o yarattığını ya senden alır, ya da sevginin dozunu yanlış yönlendirdiğin için seni pişman eder. Bu çok çeşitli şekillerde olur. İmtihan da bunlardan bir tanesidir.

Seveceksen, çok seveceksen, her şeyden çok Allah'ı seveceksin. Şâyet böyle yaparsan hiçbir sevgin karşılıksız kalmaz, hiçbir sevdiğinden hüzün görmezsin. Aksi taktirde hayatta ne kadar çok sevdiğin şeyler, kişiler varsa hepsi bir gün sana ıstırap olur. Allah kimseyi sevdikleri ile sınamasın diye boşa denmiyor. Bunu kaldırabilecek güç ve kudrette görüyorsan kendini, dilediğini Allah'tan çok sev. Neticede sonucuna sevdiğin değil, sen katlanacaksın!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2014, Saat:02:11 PM, Düzenleyen: EnfâL.
Cezalı Üye
Günah kalpte bir leke
İman elde bir kormuş
Geç oldu anladım bana tek dost
Rauf Veliy Allah'mış.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
''Allah der ki, kimi benden çok seversen onu senden alırım.Ve ekler, onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.Ve mevsim geçer gölge veren ağaçların dalları kurur,sabır taşar,canından saydığın yar bile bir gün el olur.Aklın şaşar dostun düşmana dönüşür.Düşman kalkar dost olur.Öyle garip bir dünya.Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.Düşmem dersin düşersin.Şaşmam dersin şaşarsın.En garibi de budur ya; öldüm der durur yine de yaşarsın.'' -Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Okudugumda eskiden iliklerime kadar dogrulugunu hissetmistim. Hicbir seyi ya da kimseyi Allah'tan cok sevmeyin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Birini Allah'tan çok sevmek -Allah korusun- şirke götürür.

"İnsanların içinde Allah'tan başka ortaklar edinerek onları Allah'ı sever gibi seven kimseler bulunmaktadır. İman edenlerin Allah'a olan sevgileri ise daha güçlüdür. Zulmedenler, azabı gördüklerinde bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının gerçekten çok şiddetli olduğunu anlayacaklarını keşke bilselerdi!"

Bakara 165
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.