Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Birisi size yarın intihar edeceğim derse ona ne dersiniz?
Birisi size yarın intihar edeceğim derse ona ne dersiniz?
tabiki sonra pisikolojik destek.
yani mantıklısı ne?
dövdün bayılttın, sonra doktora götürceksin tabi.
ama bu işler zor. profosyenel yardımlar da aslında ben inanmıyorum iyi niyetli olduklarına. yani aslında iyi niyet de var, ama maddi kazanç kaygıları da var. ne oluyor:
doktor ya da pisikiyatris istiyor ki hem para kazanmaya devam edeyim hem sorun ilerlemesin. belki aslında sorunu çözebilir, çözmüyor, ilerlemesine müsade ediyor, müşahede dedikleri şey oluyor.
belki başka türlü de olabilir ama ben oldum olası doktorlara güvenemiyorum. işte mecburen bu güvensizliğimizi belli etmeden gidiyoruz.
doktorlar bi kere ben fikren çok çatışmışım hdünya görüşümüz çok ters. hayata bakışları çok ters. bi gün birisi para için birinin ölümüne neden olacak kafasını kesecem.
Bu konuda güvenilir içinde Allah inancı olan çok doktorlar var ki onlardan yardım alınabilir.
Kabul etmek yada etmemek gibi bir lükse sahip olamayız uzman olmadıgımız bir konuda.
Ben hastaneye gittim ne pansuman ne bişey.
insan pansuman yapar bişey yapar. girdim akşama taburcu ettiler.
hani 120 km'yle kaza yaptığım ve öldüğümü sandığım bi gündü. ben ölmediğime mi sevineyim doktorların ilgisizliğine mi.
adam bakıyor: "ölmüş mü, yaşıyor. yatsın orda. ne iğne ne bişey. müşahede işte.
insanca bi doktor karşıdaki insanın acısıyla ilgilenir, duygularını hesaplar.
ben pisikatrisleri de biliyorum. alıyor yazıyor yazıyor. 3 tane ilaç yazıyor. çözerse çözer çözmezse çözmez.
nasıl olcak biliyor musun?
her gün tlefon edecek soracak. konuşacak. bilmemne. her dakka ilgilenecek rapor verecek.
onlar onun hesabında değil. tüm hastalarla bağlantıları kopuk.
gidiyorsun muayenehaneye 300 lira bayılıyorsun. ilgileniyor. yarı? yarın senin hayatında sadece onun verdiği ilaçlar var. tekrar gelmeni istediği 2 hafta sonunda yeniden hayatına giriyor.
çünkü adamların zamanı para.
boşa harcayacak zamanları yok.
ne oldu? ex oldu. iyi olmuş zaten enfekte oplmuştu.ç
aynen de metroda yanımda giden hemşireler konuşuyordu.
yaa insanlara hayvan gözüyle bakıyorlar kardeşim.
06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!
Franz Kafka
06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!
Franz Kafka
Franz Kafka
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi