You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?

Acemi Üye
Bir kızdan hoşlanmak, çıkmak, sevdiğini söylemek, flört etmek, yalnız kalmak, temasta bulunmak vb. durumların dinen bir sakıncası var mıdır ?

Daha önce bir kaç kızdan hoşlandım ama sırf bu durum için kendimi tuttum elime fırsat geçti ise de konuşmadım. En basitinden yaklaşık 1 hafta kadar önce 2-3 dükkan yanımızda bir kız staja başladı. Ben yaşlarında hoş tatlı bir kıza benziyor. Kızında benden hoşlandığını sanıyorum, çünkü sürekli buraya bakıyor, bir yere gideceği zaman hep dükkanın önünden geçip içeri bakıyor, bazen kapının önünde durup telefondan mesaj yazıyor bir gözüyle de beni kesiyor, sanki gel benimle tanış ilk adımı at der gibi..

Açıkcası bende hoşlandım bu kızdan gidip konuşmak istiyorum ama haram helal konusuna da dikkat etmek istiyorum. Sonuçta bizim bu dünyaya gelme nedenimiz bellidir. Bunun haricinde bu tarz konuları babamla ya da abimle nedense konuşmaktan çok utanırım, asla aramızda böyle bir şeyin bahsi geçmez, ben onlara böyle bir konu açamam, onlarda bana sormaz zaten. Bu utangaçlık sadece bende mi var yoksa genç olan herkes de mi var onu da bilmiyorum.

Değerli arkadaşlar durum bunlardan ibaret bu genç kardeşiniz yorumlarınızı bekliyor, Hadi Kalın Sağlıcakla !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Birinden Hoşlanmak, Çıkmak, Onu Sevdiğini Söylemek Günah mıdır ?
Degerli kardeşim dilimiz döndügünce anlatmaya gayret gösterelim..

İslam dininde FLORT denen olay asla tasvip edilmemiş ve peygamber efendimizin bilinen en keskin ikazi ile sabit kilinmiştir.

Hadisi şerife mealen şöyle buyrulmaktadir: Yabanci bir erkek ve kadin başbaşa kalirlarsa ücüncü şahıs kovulmuş ŞEYTAN dir buyurmuşlardir..

Evet, biribirine yabancı iki karşı cinsin tenha bir yerde baş başa kalışları; hislerinin isyanına, yaratılışta var olan duyguların ayaklanmasına vesile teşkil eder.

Cinsi hislerin ayaklanması ve isyanından sonraki safhaları ise kimse kestiremez Nerede başlar, nerelere kadar gider.
Zaten toplum hayatındaki pişmanlıkların, hatta cinayetlerin ve kötülüklerin büyük çoğunluğunun bu ikaza kulak asmayıştan, aradaki sınırı aşıp taşmaktan kaynaklandığı da yaşanan günlük olaylarla sabittir.
Yine bir kudsi beyandan öğrenmekteyiz ki:sonu evliliğe varmayan gayri meşru yakınlaşmalardan taraflar öylesine pişmanlık duyacak ki ahirette:
Keşke ateş parçası tutsaydım da böyle sonuçlar verecek başlangıçlar yapmasaydım diye feryat edeceklerdir.

Onun içindir ki dindar ailelerde kadın, kuracağı yuvada mutlu ve huzurlu olmak için geride şaibeli bir geçmiş bırakmamaya çok dikkat eder,

vardığı yerde başına kakılacak bir sürü yanlışların sahibi olmama konusunda büyük titizlik gösterir.

Selam ve dua ile..
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Annemizin mekânı cennet olsun inşallah

Kardeşim zaten kızı istedikten sonra direkt evlenmiyorsun ki elbette bi tanıma evresi olacak gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
babana ya da abine aç konuyu. onlar gidip kızın ailesiyle konuşsunlar. kızın ailesi izin verirse konuşursunuz yalnız kalmamak şartıyla. anlaşırsanız evlenirsiniz. olay budur hacı. utanmana gerek yok, karşı cinsten hoşlanman doğal bir şey. herkeste var bu durum. babanda ya da abinde yok mu? normal karşılayacaklardır hatta sevineceklerdir rahat ol. benim bildiğim böyle olur ama bana fazla güvenme bu konuda bilgim yok. ben olsam böyle yapardım. gerçi abim ya da babam yok ama neyse.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bunun haricinden bu konuya cevap yazarken bile kız göz göze gelmeye çalışıyor benimle ALLAH 'ım yardım et diyorum içimden bu gönül nasıl bi şeymiş abi ya
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
ailende bu tarz konuları konuları konuşan ilk sen ol işte. hacı yanlış bir şey yapmıyorsun. ayıp bir şey değil. söylemen lazım hatta. böyle şeylerden aile haberdar olmalı. zaten eninden sonunda haberleri olacak zaten. kızı kim isteyecek? ha şimdi ha biraz sonra. söyle kurtul hacı.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.