Daha öncede dafalarca söylemiştim, burası öyle bir yer ki kimin kim olduğunu, , nerede yaşadığını, hayat tarzını, hatta isimlerimizi dahi bilmeden kalpden gelen bir bağlılıkla seviyruz birbirimizi, foruma gelmediğimiz günler de aklımızdan asla çıkartmıyoruz burayı, demek ki biz birbirimizi seviyoruz...
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1.Asra andolsun;
2.Gerçekten insan, ziyandadır.
3. Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.
Birbirimize hakkı tavsiye edeceğimiz bir sayfa olsun burası .
Örneğin: Her güne bir tavsiyede bulunalım ve yapmaya çalışalım yapabildiğimiz kadar...
İslam, birlik ve beraberliği emreden bir yardımlaşma ve ihsan dinidir. Allah, Kuran da, (İyilikte ve takvada (Allah ın yasaklarından sakınmakta) yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın.)(Maide Suresi, 2) diye emrediyor.
(Ey insanlar! Doğrusu biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline getirdik ki birbirinizi tanıyasınız. Şüphesiz Allah yanında en değerliniz, takvaca (günahlardan sakınmada) en ileri olanınızdır. Şüphesiz, Allah yaptıklarınızı bilir, her şeyden haberdardır. ( Hucurat Sûresi, 13)
(İnsanlara acımayana Allah da acımaz.) ( Müslim, Fedail, 66)
(Merhamet etmeyene merhamet edilmez.) ( Buhari, Edep, 18)
Birbirimizin Aynası, Olalım aynamız bize cenneti göstersin ))
Benim bugün size hayr olarak tavsiye edeceğim şey, Dışarı çıkın ve sokağınızdan başlayarak komşularınıza bir sıkıntıları olup olmadıklarını sorun...yada bildikleri sıkıntı çeken birilerinin olup olmadıklarını sorun, böylece ona yapabileceğiniz en küçük yardım size Allahın rızasını ve merhametini kazandıracak...
SubHane RabbiyeL aLa...
![[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]](http://4.bp.blogspot.com/-xGAoZcgkZ7A/UbuBlKhTrxI/AAAAAAAABSI/MhYEJHQBGl4/s1600/sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg)