You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Biraz açık konuşacağım;

Biraz açık konuşacağım;

Acemi Üye
Biraz açık konuşacağım;
Biraz açık konuşacağım;

1) Uzun zamandır dini konularda ilerlemek için gayret sarf ediyorum. Bir kaçınız biliyorsunuz. Elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışıyorum. ''Olacaksa tam olsun'' diyorum.. Fakat sabah kalkıyorum, namazımı kılıyorum. Akşam olmadan günah işliyorum.. Bunu nasıl beceriyorsun diyorsunuz belki ama aptallığımdandır işte.. yapıyorum bir şekilde. Bunu isteyerek yapmıyorum aslında.. sonunda pişman olacağımı, yine Allah' ın kapısını çalacağımı biliyorum.. Ertesi gün ''Haydi bir daha baştan'' diyorum, bir iki gün içinde yine aynı.. Yine günah, yine aynı günah..!! Pişman olmaktan bıktım. Yeniden başlamaktan usandım ama yine sabah kalkıp ''Haydi bir daha baştan'' dersem akşama kadar günah işlemeden dururmuyum bilmiyorum.. Yani nedir bendeki bu hastalık anlamadım.. Tatil bitmeden önce 20 gün kadar dayandım.. Namazımı eksiltmedim.. Devamlı kıldım.. Günah yoktu neredeyse.. Ne olduysa 21. gün yine baştan... Gerisini anlatmaya lüzum yok.. sadece bu sorunu nasıl çözebilirim? Varsa Cevabı bana iletmenizi rica ediyorum..

2) İnsanlara bakıyorum.. Büyük insanlara.. ''Allah'' denince dilleri tutuluyor heriflerin... ''Muhammed(sav)'' diyorsun ağlamaya anında başlıyor.. İyide biz niye böyle olamadık.. Neler eksik? Neler Fazla? Onlar nasıl başardılar? Kur'an a dokunur dokunmaz titriyorlar.. Boğazları düğümleniyor.. Bende hiç böyle olmadı.. Mahzun olmayı da denedim.. Gözümde yaş dahi birikmedi?.. Yani taş kalpliyim gibi birşey.. Anlayamadım bunu da? Bizden ''Yunus, Adem, İbrahim, Mevlana'' olmaz herhalde..

3) Yukarıda saydıklarım için bana gereken en önemli şeylerden birisinin de Mürşid olduğunu düşünüyorum.. Yani galiba bana bir mürşid lazım.. En incesine kadar öğretecek ve örnek olacak bir mürşid.. Doğru mu düşünüyorum? yaşayan bir mürşid' in izinde bu zorluklar SAHİDEN atlatılır mı?

Sorularıma tek tek ve mümkünse yorulmazsanız ayrıntılı cevaplamanızı diliyorum.
Şimdilik bu kadar..
Ve şimdiden herkese teşekkürler..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Biraz açık konuşacağım;
1-Günahının ne olduğunu tahmin ediyorum. Bunun için kendine meşgul olacağın müspet işler bulmalısın ve kendine iyi insanlardan oluşan bir ekip kurmalısın ya da var olan bir gruba katılırsan (kastım yalnız kalmaman) senin için daha iyi bir tercih olur. Kalp hastalıkları beden hastalıklarından daha tehlikelidir. Bunun afeti ise acı çekmemektir. Bilirsin birşey ölmüş ise yaralamalar ona acı vermez. Demek ki kalbin hala sağlam ki günahlar seni incitiyor ve düşündürüyor.. İnsanların gafil olduğu bir makam vardır, bunu elde etmenin yolu Allah'ın seni her an görmüş olduğunu canlı tutmandır.. mesala bu yazıyı okuyorsun bunu seninle beraber Allah'ın da okuduğunu düşün... düşünceni yoğunlaştır farklılaştığını hisedeceksin ve günahlar sana daha ağır gelecek...

2-İnsanların ağlamasına aldanma bazı gözler vardır ki gözlerinden yaşlar ama kalpleri kaskatı kesilmiştir. Dillerinden bal damlar ama içlerinden zehir akar... sen mutedil olmaya karar ver... ''Yunus veya Mevlana''dan ziyade takipçin peygamberin olsun...

3- salla... en azından şimdilik...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
tahmin ettiğim günah ise dediğin şey buna götüren şeylerden uzak durmak gerekebilir. ki eğer buna götüreceği açık olan bir ortamda isen bu "günah" diye adlandırdığımız şey bir zorunluluğa bile dönüşebilmektedir. kendine bu kadar takıntı yapma bu "günahı",

ve ayrıca günümüzde "mürşid arıyorum" diye tarikat ehli birine sorsan hemen onlar kendi sapık dinlerine seni davet ederler. günümüzde mürşidler ağlamakla birlikte keramet(!)ler bile gösteriyorlar. hedefin islam, mürşidin Rasulullah(sav) olsun, inşaallah bizlerin de böyle olsun.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kalemsorun ılk ıkı cevabına katılıyorum.
3.sorunun cevabına ıse kesınlıkle katılmıyorum.
evet kesınlıkle sana bır mursıd lazım.kendı okudugun seylerı uygulama zorlugu cekebılırsın ama mursıd tavsıye edınce durum farklı oluyor.eger ımkanın varsa bır dala tutunmanda cok fayda var kardesım.
tecrube ıle de sabıttır anlattıgım durum.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hepinize Teşekkür ederim. Allah razı olsun..
Dediğim gibi, bu sabah yine ''Sil baştan'' başladık...
Umayım ki bir daha olmasın..
İnanayım ki bir daha dokunamasın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
mürşid dediğin kişinin isminin illa mürşid olması gerekcekse bugün kendine mürşid denen insanların şirkleri hakkında bilgi almak için forumdaki açtığım konulara bakabilirsin. haramlardan sakınıp, kurana ve sünnete yönelip ibadetlerine gereken önemi verirsen inşaAllah ihlasın, takvan artacaktır(Allah cümlemizin ihlasını, takvasını arttırsın). dine cahil kalmadığın bir yere geldiğinde ise kendi kendine irşad edecek bir yere gelebilirsin Allahın izniyle.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben ise şöyle demek istiyorum bol bol dua etmelisin vede yapabilirmisin bilmiyorum ama dene yalnız bunun vebali biraz büyük ALLAHIM de bu gün söz veriyorum yaptığım kötülükleri yapmamaya çalışacağım de ALLAHA verilen söz başka şeye benzemez eğer samimiyet ile söz verip sabırlada devam ettirebilirsen maksadına erişebilirsin ama iyi düşün bu sözü öyle ver dedimya vebali çok büyüktür

ayrıca okumalı vede seni maneviyata yöneltecek şeylerle meşgul olmalısın yalnız aşırıyada gitme şaşma veya bıkkınlık olabilir

varsa büyük zatların ziyaretlerine git manevi havası olur yani büyük zatların kabirlerine ancak onlardan medet umma onları vesile ederek dua edebilirsin

bizde dua edelim inşallah maksadına erersin selametle kardeşim
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.