You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir sorum var, evlenmek ile ahlakali?

Yeni Üye
s.a

Ben 21 yasin'da, almanya'da yasiyan bir Müsluman bir erkegim.Ibadetime yapan iyi müslaman olmaya calisan biriyim.
Ve evlilik konusunda positiv düsünen birisiyim ama Baska bir sayfadan okudum'ki:geçimsiz ve huysuz ise, evlenmesi hayırlı işlerine mani oluyorsa evlenmesi mahzurlu olur.(Evlenmenin fayda ve zararlar - Dinimiz slam).,,,,,,,Evlendiğinde eşine zulüm yapma ihtimali olanın evlenmesi ise mekruhtur.
Ve ben gercekten fazla sabirli degilim ve huysusluk var bende(ama kesinlikle bir kadin El kaldirmak veye Son söz sahibi, inanan birisiye degilim ve karsiyim.bir adim geri attip bi kavgayi sözme mümkün olursa yaparim.

Korktugum konu, Ahirette Allah c.c karsisinda durup benim Emanetime Nasil ihanet ettim demesi beni cok düsündüror!Ve genellikle Bir Müslüman Bayan'in hayat'ina zarat vermek istemiyorum!
Bu charekter sorunu, islami yönden düzeltmek mümkün ya'da Bekar hayatina secmeye Mecbur mu kaldim??
selamlar
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: Bir sorum var, evlenmek ile ahlakali?
Insan noksandir.. Eksikleri illa vardir. Dort dortluk bi insan olmamiz hicbirimiz icin mumkun degildir..

Hatalarim var diyorsaniz mumkun oldugu kadar aza indirmeye calsin daha mutlu olmanizi sqglar..

Onemli olan sizin hosgorulu olup hosgoru sahibi bir es adayi bulmanizdir..

Evlenmeyi dusunen herkes karsindaki insanin hatalari ve yanlislari olabilir' dusuncesiyle bu ise adim atmalidir.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Daha yeni evli biri olarak insanın karşılıklı fedakarlık yaparak herseyin üstesinden gelebilecegine inanıyorum. Evlenince yasamınıza biraz saygı bıraz anlayıs birazda düzen eklendiğini göreceksiniz. Eğer bunları karsılıklı yapabileceğiniz biri varsa evlenmeyi fazla uzatmamanızı öneririm. Dua ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2013, Saat:03:08 PM, Düzenleyen: Mystery.
Forumun Uykucu Ninesi
kesinlikle karşılıklı fedakarlık demek evlilik.
öncelikle birbirinizi anlamalı ona göre davranmalısınız.
hatasız kusursuz insan yoktur.
ve Allah rızası için yapın her yaptığınızı...
kendinize hakim olmayı başarabilirsiniz.bu çok zor değil.
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin...
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
R4BİA
Yaşınız henüz çok küçük erkeklerin kadınlara göre daha geç olgunlaştığını düşünürsek karakteriniz de tam olarak oturmamış oluyor bana sorarsanız geç yaşta evlenmemenizi öneririm .çünkü yaş ilerledikçe daha sakin daha dingin bir karaktere bürünüyor insanoğlu
En ideal evlenme yaşı erkeklerde 35 kadınlarda 30 olmalı . Her ikisininde ayaklarının tam olarak yere bastığı yaştır bana göre
Hakınızda hayırlısı küçük bir tavsiye daha evlenmek için evlenmeyin Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2013, Saat:07:39 PM, Düzenleyen: *Rabia*.
Yeni Üye
S.A.
tesekkürler sizin cevaplar icin.
Bu sadece bir soru idi, Asil is en erken 5-7 yil sonra.okul ve universite bekliyor da.
Öylesine, Evlilik ile ahlakali bölümü gectim, ilgimi cekti bi'de bunu okunyanca düsündüm.

Ve ikinci bir sorum:
Ben görüyorum Tatil is-yerinde.Evli veya Bekar Müslumanlar hep konusuyor, sakalasiyor ama Nahmahrem oldu icin Kesinlinke baglanti kurmamasi lazim degil mi???
Yani aslinda bu yapilan haram degilmi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Yasi 12 degil yahu 21gülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.