You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Bir Kudsi Hadis
Ebû Zer (r.a.)’dan rivayetle, o dedi ki: Resûlullah (s.a.s.)
şöyle buyurdu:

“Allahu Teâlâ buyurdu ki: “Her kim bir iyilik
işlerse, ona bunun on katı kadarı veya daha faz­lası olarak artırmam
var­dır. Kim de kötülük işlerse, onun karşılığı mislidir veya
ba­ğışla­mamdır. Kim yeryüzü dolusu günah işleyip de bana hiç­bir şeyi
ortak koşmadan gelirse, onu getirdiklerinin misli ka­dar mağfiret ile
karşılarım. Her kim bana bir karış yakla­şırsa, ona bir zira’ (arşın)
yaklaşırım. Kim bana bir zira’ yaklaşırsa, ona bir kulaç yaklaşırım ve
kim de bana yürüyerek gelirse, ona koşarak giderim.”

Alıntı:[Müslim (2687), Ahmed bin Hanbel (8/21544)]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Bir Kudsi Hadis
eyvallah...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hadis ilmin nedir diye sorayım o zaman bende
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Da'avat 142, (3598)

sahih kaynaklı hadis
nesiden şüphe ettin anlamadım...
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
hadis ilmini ben söyleyim: ''uydurellezi minelbecer''

bunların şüphe ettiği felan yok... müslümanların arasında peygambersiz bir dinin oluşması için mücadele ediyorlar...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-03-2013, Saat:12:57 AM, Düzenleyen: kalemşör.
Kıdemli Üye
tüm dünyada hadis kitapları ve sahihleri farklı , mezhebler ve cemaatler arasındaki sahihler bile farklı bu yüzden müslümanlar anlaşamıyor , benden tüm dünyaya çağrı ;

Sen ve senin gibilerle anlaşalım ; dünyadaki her müslüman toplumdan , mezhebten , cemaatten bir vekil tayin edelim , herkes hadis kitaplarını , mezheblerini getirsinler , alimlerinden bir şahıs göndersinler , bir konsül kuralım , istersen iznikte kurarız bu konsülü gülücük orda kitaptaki hadisler , mezheb yorumları tartışılsın ve oya sunulsun , binlerce alim olsun bu konsülde , en küçük tereddütlü hadis kitaba alınmasın , bir hadis kitabı oluşturalım , dünyaya sunalım bak ozaman kurandan sonra gelen bir kaynak olarak onu kabul edeceğim fakat dikkat et sözüme kurandan sonra , kuranla bir demiyorum , buhari elemiş binlerce hadisi , tek şahısa güvenmeyelim , binlerce alim olsun eleyelim , tek kaynak yapalım hadis kitabını , hadistede birleşelim hadi bak bir kıyak size . Buhari yapar sadece diyorsan bu işi yaş iş bu , tek kişiye buhariye güvenip binlerce alime güvenmemek yaş ki ne yaş iş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-03-2013, Saat:01:00 AM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
reyyan kardeş bunlara forumda yazdırmanız vebaldir... özellikle pasif şüphelerine cevap verildiği halde sanki hiç cevap verilmemiş gibi yeniden yazıyorlar... amaçları ''peygambersiz bir din tasavvuru oluşturmak'''
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.