(1952-24 Ocak 2001)
- Taşı kaldırmayana akrep de yılan da yok. Taşı kaldırana akrep de yılan da çok.-
Göreve başlayınca iki küçük otomobil aldırır, mavi-beyaza boyattırır ve her birine ikişer kadın polis memuru görevlendirir Gaffar Müdür. O zamana kadar kadın polisler devriyeye çıkmıyorlar. Bu yeni devriyelerle, bir yandan kayıp çocukları sokaktan toplayıp ailelerine teslim ederler, diğer yandan da yürümekte zorlanan yaşlılara yardım elini uzatırlar. Havaalanındaki kadın polisler de yaşlı yolcuların bilet işlemlerinde yardım etmeye başlar, hatta ihtiyaç varsa uçağa kadar götürür.
Gaffar Müdürün Diyarbakır'da ilk günleri; daha tanımıyor kimse. Ciğerci Salih Usta'ya gider, tebdil-i kıyafet. ”Açım ama param yok “der. Salih usta "ne parası, belli ki yabancısın,kalacak yerin var mı” diye sorunca da Gaffar Müdür sarılır ustaya ve "ben yeni emniyet müdürüyüm Ustacığım" diye kimliğini açıklar. Usta inanmaz doğal olarak. Şakaya şakayla karşılık verdiğini sanarak "iyi, ben de valiyim o zaman" diye takılır. Gaffar Müdür başka bir gün makam arabasıyla gider Salih ustaya. Tekrar sarılırlar birbirlerine. Bu defa Salih usta ağlamaktadır. Özlediği devleti bulmanın şaşkınlıkla karışık mutluluğuyla ağlamaktadır.
Diyarbakırspor’un kuruluşunda çok emeği vardır Gaffar Müdürün. Her maçına gider, her golde çocuk gibi sevinir.Futbolun aslında ne kadar birleştirici ve ne kadar yaşama katan bir güç olduğunu bilir.
Ve... Vururlar Gaffar Okkan'ı.
Uçururlar bir köprü insanı.
Esnaf, cenazeye katılmak için kendiliğinden kepenk kapatır. Diyarbakır halkı, genç yaşlı, kadın erkek koşar Gaffar Okkan'ın temsil ettiği şefkatli ve kararlı, teröristle vatandaşı ayırmayı bilen İNSAN DEVLETE....
Zaten bundan vurmuşlardır.
Terörden beslenenler bilirler ki, devletin terör örgütü karşısındaki en büyük gücü halkın duyduğu güvenden kaynaklanan meşruiyetidir.
Vura vura bitmeyiz, kahpeler vurdukça biz çoğalırız.
ALINTI