You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Kitap - Kürk Mantolu Madonna

General
[Resim: 39839_146636185362982_123345517692049_37...2850_n.jpg]

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yazdığı bir romanıdır. Romanın önemli karakterleri arasında Maria Puder ve Raif Efendi yer alır. Raif efendi'nin içine kapanık yaşamında ruhsal olarak ne büyük fırtınalar yaşadığı ve bunları dile dökemeyip günlüğüne aktardığı; büyük aşkının yarattığı duygularının anlatıldığı, saf tertemiz ve çok büyük bir aşk romanı.

Raif efendi'nin kendi halinde keskin sükunetinin ardında gizlediği hayatını ve sevdiği kadına kendi tabiriyle Kürk mantolu madonna'sına ulaşmak için verdiği tutkulu mücadele anlatılıyor.

Kitaba adini veren Kurk Mantolu Madonna adli tablo Andrea Del Sarto tarafindan yapilmis "Madonna della arpie" isimli tablodur ve su anda Floransa'daki Uffizi Galeri'de bulunmaktadir ( Wikipedia )
[Resim: 38890_146636195362981_123345517692049_37...3385_n.jpg]

"Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum "Kürk Mantolu Madonna"yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum."

Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Bir Kitap - Kürk Mantolu Madonna
İnanılmaz sürükleyici bir kitap kendindende mutlaka birşeyler bulacaksındır.
Ama bekle yağmur yağsın ve keyif kahveni yap ve başlagülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-08-2010, Saat:04:05 PM, Düzenleyen: Bilena.
General
Tamam kışa girdiğimiz vakitlerde inşallah zaten bitirmem gereken yarım kalan kitaplarım var onları bitirince bu kitabı okumak istiyorum kahve kitap ve cam kenarı üçü bir aradagülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
2 gün önce bitirdim bu kitabı ve çok beğendim.
"..fakat insanlar nedense daha ziyade ne bulacaklarını tahmin ettikleri şeyleri araştırmayı tercih ediyorlar.." ah raif... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
BU KİTAPTA İNSANLARLA PEYNİR KALIPLARI ARASINDA KURULAN BAĞLANTI DIŞINDA HİÇBİR ŞEY İLGİMİ ÇEKMEDİ. KLASİK BİR TÜRK FİLMİ TADINDA BİTEN SONU İSE ADETA BİR HÜSRANDI; ARKAMI DÖNÜP HÜLYA KOÇYİĞİT GELİYOR MU DİYE BAKACAKTIM NEREDEYSE. TUZU AZDI SUNUM GÜZEL DEĞİLDİ BU YÜZDEN PUANIM 2 Big Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.