You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir karikatür krizi daha!

Profesör

[Resim: karikatur-krizi.jpg]

İngiltere'de hükümet tarafından desteklenen bir Hıristiyan vakfının çıkardığı dergi, ülkeyi karıştırdı.

Dailymail'in haberine göre, Dini bir vakıf tarafından yayınlanan dergide yer alan bir karikatürde boynunda haç bulunan bir çocuk, yanındaki arkadaşına başörtülü Müslüman kızı parmağıyla göstererek, 'o bir terörist' diyor.
Çocuk daha sonra Müslüman kıza bağırarak, "Hey, ismini bilmiyorum ama, söyle bakim başörtüsünün altında ne saklıyorsun" diye tepki gösteriyor. Müslüman kız ise tepkisini şöyle gösteriyor: "Senin taktığın haç neyi temsil ediyorsa, benim başörtüm de aynı şeyi temsil ediyor" diye karşılık veriyor.

Klic adlı dergiyi çıkan vakfın 2007 ve 2008 yıllarında hükümetten 100 bin sterlin destek aldığı, 2009'a ise şu ana kadar 80 bin sterlin yardım aldığı ortaya çıktı.
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Bir karikatür krizi daha!
"Senin taktığın haç neyi temsil ediyorsa, benim başörtüm de aynı şeyi temsil ediyor" diye karşılık veriyor.
gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
RE: Bir karikatür krizi daha!
senin taktığın haç la benim büründüğüm örtü aynı şeyi ifade etmiyor aynı şeyi de temsil etmiyor ve ayrıca mana olarak ta zerre kadar bi benzerlik yoktur
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.