You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Hadis Hakkında Soru

Bir Hadis Hakkında Soru

General
RE: Bir Hadis Hakkında Soru
"Evde, atta ve kadında uğursuzluk vardır denilmiyor aslında. Ebu hureyre'nin alıntılarına güvenilmez o zaman."

ebu hureyre (r.a) sahabenin içinde en çok hadis nakletmiş kişidir.güvenilmez değil,açıklanması gereken bir durum olduğundan hata etmiş olabilir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Anladım tabi. Birde çalgılardan def haram değil. Ama defle dansözde oynatılıyor. Yani diğer çalgılar ve kadın sesi eğer "şehvete" davet ve zaman kaybı ise "def" te aynı amaçla kullanılabiliyormuş demekki. Yani niyet önemli.

Yanlış anlamayın ben Emhamdülillah Müslümanım. Sadece kafamdaki soruları sorup cevaplarını almak istiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
çalgıların haramlığı-helalliği konusunda farklı görüşler var.genel olarak baskın olan haram olduğu.ancak bazı şartlar olduğunda helal olduğunu söyleyen alimler olmuştur.bazı durumlarda ise istisnasız ittifak ile haramdır diyebiliriz(dediğin gibi dansöz oynatma,kadının erkeğe şarkı söylemesi,içkili ortam,haremlik-selamlık dikkate alınmayan ortam vb.)

bazı şeylerin ne niyetle yapıldığı önemliyse de,niyet kötü bir işi iyiye çevirmez.iyi niyetle şarap içen kötü niyetle içen gibi günahkardır,yahut iyi niyetle Allah'la arasına gavslar-üçler-evliyalar alanların durumu da böyledir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
estağfirullah kardeşim,dilediğini sorabilirsin bizler de alim insanlar değiliz araştırarak öğreniyoruz gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.