You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bir Alışveriş Adabı

Bir Alışveriş Adabı

Yönetici
Bir Alışveriş Adabı
Kardeşlerim, lütfen özellikle bozuk para alırken ve verirken tezgah üzerine bırakınız.

Tezgah üzerine bırakırken de eğer tezgahta bozuk para kasesi varsa ona bırakınız.

Bozuk para alıp verirken el teması kaçınılmaz oluyor.

Biliyorsunuz yabancı erkek ve kadının el teması haramdır.

Normalde yabancı biri ile tokalaşmayan beyefendi ve hanımefendiler para alışverişinde buna dikkat etmiyorlar.

Lütfen dikkat edelim. Allah rızası için

Allah bizi rızasından ayırmasın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Bir Alışveriş Adabı
Amin..

İlginç ve önemli bir konuya değinmişsin alpi, teşekkürler..

Bozuk para adabına ben de bir şey ekleyim, daha doğrusu kul hakkı açısından zorunluluk..
Esnaf olarak 5 kuruştan az kalan meblağı üste değil, alta yuvarlamalıyız mutlaka.
Yani örneğin 1.99 lira olan bir üründe 2 lira değil, 1.95 almalıyız.
Varsın 1 kuruş onun hakkına gireceğimize 4 kuruş az kâr elde edelim...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-10-2015, Saat:10:59 AM, Düzenleyen: Zehan.
.
Güzel bir konu..Bir süre önce buna dair yaşadığım bir durumdan bahsedeyim.Bilirsiniz çay candır gülücük işyeride malumunuz çaysız çekilmez..İçtiğimiz çay paraları çay ocağında çalışan elemanlarca bizzat her akşam üstü çalıştığımız kalemlere gelinerek bizlerden toplanır.yine böyle bir esnada ben ödeme yaparken bozuk parayı elemanın eline bu hassasiyete dikkat etmek babında biraz uzak mesafede bıraktım. Para ister istemez yere düştü.Eleman bunu yanlış değerlendirdi.Sanki kibirden dolayı çekimser davrandığımı düşündü ve tepki olarak bana "bundan sonra parayı masa üstüne bırakırsınız, bu zahmetten kurtulursunuz" dedi :D en uygunu belirtildiği üzere tezgah üstü..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-10-2015, Saat:11:05 AM, Düzenleyen: Mihman.
Acemi Üye
Allah razı olsun
ben şafii mezhebindenim abdestsiz dolaşmamaya dikat ettiğim için
parayı masaya bırak dediğim de şaşıran çok oluyor
Lâ ilâhe illâ ente sübhaneke inni küntü mine zalimin

Senden başka ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ki ben zalimlerden
oldum

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
çok dikkat ettigim bir hususdur...bir bayan ile tokalaşmam amcamın kızı dahi olsa...
kamu da çalışıorum ve oldukça tokalaşmalar oluyor sıkıntıya düşüyorum ama kaçınıyorum hamdolsun
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hic dikkat etmemisim bu hususa.
Yani temas olayi.
parayi elden mi aliyorum
Tezgahtan mi
Oyle mi boyle mi bilmiyorum ya.

Ama zehanin bahsettiği gerci o esnaf olarak bakmis
Fakat hak hukuk olayında babamin kült kanunlari vardir.
Epey dikkat ederiz yani.
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Bunlar çok ince nüanslar kesinlikle hassas olmak gerek..
Ama bunların daha beteri var özellikle giyim mağazaları içler acısı durumda...
Üniversite de okurken bir mağazada blazer ve Tişört almaya gitmiştim ceketi aldık içine Tişört alacağım.. Neredeyse Görevli kendisi giydirecekti tişörtü...
Çok fazla yakın olmamak gerekiyor ticarette
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.