You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bilmem gerek konular var allah aşkına yardım edın

Bilmem gerek konular var allah aşkına yardım edın

General
RE: Bilmem gerek konular var allah aşkına yardım edın
Daha önce başka bir konuya yazdığım yazıyı sana tekrar yazmak istiyorum...

Öncelikle ,kapıyı açıp girmek gibi yada kapıyı kapatıp çıkmak gibi bir şey değiil bu din işi

eğer bütün sorumluluklarıyla , ceza ve mükafatlarıyla bütün zorluklarıyla,bütün imtihanları bütün kader ve kazalarıyla birlikte

bu din yükünün altına imanla dahi girmişsen inanmış ,yani müslüman bir kimsesin demektir

halböyleyken dinden çıkmak için de kalbinde tasdik edip omuzlarına yüklenmesini kabul ettiğin bu yüklerden vazgeçmen gereklidir

kızgınlık anında öfkeyle üzüntüyle kalbinden gelmeyen sözleri söylemekle omuzlarında hala ağırlığını hissettiğin bu yüklerden vazgeçmiş olmazsın

dinden çıkmak bi anda ağızdan çıkan bir kelimeyle olsaydı

cennete girmekte ağızdan çıkacak bir kelimeye bakardı

ama hepimiz biliyoruz ki cennete girmek için islamın koyduğu şartlar var

öyleyse cehenneme girmenin de şartları var,yukarıda saydığım dini sorumlulukları reddetmek gibi...

bi örnek vermek gerekirse

işyerinde birine veya bir şeye kızdın diye bir anlık öfkeyle bir daha çalışmıycam diyip çekip gidersen

ve bu sözünde durup bir daha da işyerine gitmezsen bu sözü yürekten söylemiş olursun

ama yarın olup da o işe yine herkesten erken gelirsen dün söylediğin sözler başını ağrıtabilir sana pişmanlık verebilir belki başka sonuçları da olabilir ama herşeye rağmen iradeni o işi yapmaktan yana kullanmış olursun

Allahın kapısı da böyle...

yine Allaha yönelmen dini yükümlülüklere imanının devam ettiğini göstermektedir...

ama ağzından çıkan sözlere dikkat etmezsen imanını kurtarsan bile başına türlü sıkıntılar belalar gelmesine yol açabilir tabii eğer Allahn affına uğramamışsan...

her tövbemizin de Allah katında makbul olduğunu da hiçkimse söyleyemez..

Son olarak,eğer kafir olmaktan korkuyorsan demek ki sen imanlı bir insansın

imanlı olmasaydın kafirlikten korkmazdın

İman esaslarına inanıyorsan hala müslümansındır.

Kendini zormala bu kadar aksi taktirde şeytanın vesveselerine boyun eğmiş,tuzağına düşmüş olursun.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-10-2014, Saat:06:52 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Ya dalga gecme lutfen milletle nober .
Insanlar seni kirmayip, cevap veriyo ama kullandigini dusunjyorum artik onlari
yani kimse bunu yapmaz yazik gunah .
Lutfen samimi ol
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
olabilir,cübbeli hocanın güzel bi sözü vardır,hırsız boş eve girmez diye gülücük

sen Allaha yönelmişken seni Allaha karşı gelmeye çağırıyor işte şeytan

Allah şeytana bu yüzden izin verdi işte,

kalbinde hastalık bulunan, Allahı inkar etmeye meyilli olan insanların bu günahlarını dışa vurmasına sebep oluyor şeytan böylelikle

imanı sağlam,inkara değil de imana meyilli olanlar ise bu vesveselere kulak asmayaıp yine şeytanın değil Allahın safhında yer alıyor.

sende Allahın safhındasın burdan gördüğüm kadarıyla...
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-10-2014, Saat:07:10 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
Allah 80 yıl kafir olarak yaşayıp da sonunda müslüman olan bir insanı bile affedip islama kabul ediyorsa

biz müslümanlar olarak Allahtan umudumuzu kesmekten sakınmalıyız

sen samimiyetle tövbe edip pişman olduktan sonra Allahı günahları affedeci bulacaksın.

son nefesi verene kadar Allaha açılan hiçbir kapı kapalı değildir.

yeter ki ,mahşer gününde yapıp ettiklerimizin hesabını Allaha vereceğimizin bilincinde olalım

bir göreve,bir işe gidip başarız olarak geri dönen insanın hali gibi

nasıl geri dönüş yolunda nasıl hesap vereceğim diye düşünür çare arar

işte öyle olmalıyız,başarısız olsak bile Allaha nasıl hesap vereceğimizi düşünmeliyiz,çare aramalıyız,derlenmeliyiz

bilelim ki Allah pişman olanları o pişmanlıkla bırakmaz,affeder.

Allahın rahmetine,Allahın affına nail olmadan hiç ama hiçbir insan cennete giremez.

demek ki önemli olan günah işlesek bile Allahın affına nail olabilmeyi başarabilmek.
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.