You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bilgisayarda Kendi Yaptığım Oyundan Para Kazanıyorum Kazandığım Para Haram Paramıdır?

Bilgisayarda Kendi Yaptığım Oyundan Para Kazanıyorum Kazandığım Para Haram Paramıdır?

Yeni Üye
Bilgisayarda 8 aydır uğraştığım bir oyunum var. Ve oyunda bazı kodlamalar bana ait. Site falan her şeyim hazır. Oyunu tek başıma açacağım ama annemler bana "O haram para. Biz istemiyoruz o oyunu açmanı" diyorlar. Şimdi oyunda isteyen para yatırır isteyen yatırmaz. Yani zorlama yoktur. Bu oyuna gecemi gündüzümü kattım ve hele şükür hazır. Ama kafamda takılan tek soru budur. gülücük

Cevaplarınızı bekliyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Bilgisayarda Kendi Yaptığım Oyundan Para Kazanıyorum Kazandığım Para Haram Paramıdır?
Çalmadan çırpmadan hakkınla yapmışsın arkadaşım niye haram olsun. Fakat bu yeteneklerini insanlığın ve İslam Dini'nin yararına kullansan çok daha hayır işlersin. Şu an zaman kaybı ile meşgul insanlara hizmet ediyorsun bunu yapmasan daha iyi olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Bilgisayarda Kendi Yaptığım Oyundan Para Kazanıyorum Kazandığım Para Haram Paramıdır?
ama şöylede birşey var..yaptığın insanları günaha sokuyorsa harama yönlediriyorsa o alın teri olur mu?

haramı işlemek kadar teşfik etmek,yönlendirmek de günahtır...kardeşiminde dediği gibi yaptığın dinimize hizmet amaçlı ise neden uğraşılmasın ki
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Yap kardeşim zaten helal haram diye oyun sektörümüz gelişmiyor senin gibi insanlar en azından türk oyun sektörüne bir katkıda bulunabirlir.Ben de oyun oynuyorum ve para da yatırıyorum oyunlara ama bu oyunu tamamen sen yapmıssındır inşAllah çünkü ortalıkta birsürü çalıntı oyun var eger kendin yaptıysan ve oyun içinde islama karşı bir unsur yoksa bence gayet normal birşey çagımız internet devri sonuçta çocukken top oynamak için topa para veriyorduk.şimdi topu satan harammı işliyordu mantık aynen bu.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
burdaki bakış açınız güzel lakin çocukken top oynarken bu kadar mesuliyetimiz varmıydı(islami açıdan) ... büyüdükçe mesuliyette görevlerde çoğalmadımı? teknoloji çağında olmamız görevlerimizi unutturacak mı? gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
bu örnekleri çogaltabiliriz kardeşim çocukken tarafına takılmagülücük Misal bugun halısaha maçı yapan mümin kardeşlerimiz var şimdi bu halı sahayı açan kardeşimiz günahkar olmuyorsa ya da internet kafe işleten arkadaşlar ya da eğlenmek için gidilen herhangi bir yer islami koşullar çerçevesinde işletiliyorsa ben bunda bir hata görmüyorum anlatmak istedigim buydu.Müslüman yenilikçi olmalıdır.Sorumluluk dediğin şey çok ağır birşey gibi lanse ediliyor o yüzden insanlar namazlarını kılmakta zorlanıyorlar herşey teferruat olmuş günümüzde.İnsanların gözüne daglar kadar buyuk geliyor ve biri çıkıp diyorki müslümansan cezanı cekip cennete giriceksin ve insanlar kafalarında diyorki ben müslümanım biraz yatar çıkarım cehendemde sonsuz cennette kalıcam zaten.Kolay olan dinimizi zorlaştıran insanlar yüzünden ne bir adım ileri gidiyoruz ne bir adım geri. Saygı sevgi ... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
İslamda kötü-haram olan şeyler iyi araştırılmalı ve bir çığır açmamalıdır kardeşler..

“Kim islamda iyi bir çığır açarsa açtığı çığrın ecri ve kendisinden sonra, onunla (o çığırla) amel edenlerin ecirleri, sevaplarından hiçbir şey eksilmeden ona aittir. Kim de islamda (müslümanlar içinde) kötü bir çığır açarsa, açtığı çığrın günahı ve kendisinden sonra onunla amel edenlerin günahları, günahlarından birşey eksilmeden ona aittir.” (Riyâzu’s-Salihîn, 19, bab. 172. hadis, s. 158 (müslim’den); Sunenu’n-Neseî, V, 99; (vermekle ilgili genel çığır açma; V, 100; iyiliğe vesile olma ile ilgili hadisler; et-Tâc, I, 74 (Hayra delil olan yapan gibidir); Sunenu İbni- Mâce 203, 206, 207 nolu hadislere bk. Bu hadislerde güzel bir sunnet ihdası ile ilgilidirler.).

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İbrahim içimde ki putları elinde ki baltayla kır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
İslam gelişmeye insanlığın faydasına olan yeniliklere icatlara proğramlara elbette karşı değildir..eğer bunlar islamın ilerlemesine insanların doğru yolda eğitilmesine katkıda bulunacaksa.. bunun tam tersi bir durumda ise elbette kötü bir çığır açılmış olur, insanların edebini ,değerli zamanını ve buna benzer bir takım iyi harcanabilecek hasletlerini alacaksa düşünmeden karar vermek gereğini yapmak lazım...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
aşırılığın her şeyi AFYONDUR .
İbrahim içimde ki putları elinde ki baltayla kır
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.