You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

BİD'ATLER’den Bazıları

BİD'ATLER’den Bazıları

© 9492.698875 ©
BİD'ATLER’den Bazıları
BİD'ATLER’den bazıları :


-Üç İhlas okumak.(İbni Âbidin) (Yani bazı camilerde sünnetle farz arasında okunan 3İhlas 1Fatiha)
-Namaz kılarken secdede iken topukları birleştirmek…
-Namazdan sonra caminin içerisinde musafaha yapmak (Redd-ül Muhtar)
(Bu ateşe tapanların ibadethanelerinde yaptığı adetlerindendir)
-Mescidler süslemek (“Andolsun mescidlerinizi Yahudi ve hristiyanların (mabedlerini) süsledikleri
gibi süsleyeceksiniz” Hadis Şerif/ Kaynak, Ebu Davud 1/302)
-Mezhepsiz olmak. (Tahtavi) (Mezhepleri inkar eden Lâ Mezhebiye diye cehennemlik bir fırka vardır,
mezhepsizlik dinsizliğin köprüsüdür.)
-Mevlid okumak, okutturmak …
-İnce çoraba veya çıplak ayağa mesh etmek. (Dürer)
-Namaz kılıp, duadan sonra şükür secdesi yapmak. (Dürr-ül Muhtar)
-Cuma hutbesinde ; Hutbede ALLAH’u Teâlâ’nın ismi geçince Celle, Celalühü, Peygamber Efendimizin (Sallallahü Aleyhi Vesellem) ismi geçince salavat getirmek.
-Cuma hutbesinde, “ALLAH’ım İslâm’a ve Müslümanlara yardım et” diye başlayan dua ve bu duaya amin demek (imam Cuma hutbesindeyken konuşulmaz ve aminde denilmez)
-Mezar taşı üzerine âyet-i kerime, şiir, methiye v.s. yazmak.
-Eshab-ı kiramdan herhangi birini kötülemek. (Şerh-i Akâid)
-Kadını bir defada üç talakla boşamak. (Mecmua-i Zühdiyye) (Tahtavi)
-Ölü evinden helva vs. dağıtmak. Ölünün 3, 7, 40, 52 veya 53 üncü günlerini yapmak.
-Kabir azabına inanmamak. (Akâid-i Şeybâniyye) … Yatırlara mum yakmak.
-Tıka basa yemek yemek


Büyük Alimlerden :

Fırka-i naciyye, bugün dört mezhepte toplanmıştır. Bu zamanda bu dört hak mezhepten birine uymayan, bid'at ehlidir. (Tahtavi)
(Hakkı kabul etmemekte direnenin farzı da, nafilesi de kabul olmaz.) [Hakim]

70 bin Evliyanın Serdarı 2nci bin yılın müceddidi ve hakkında Hadis-i Şerif ile mazhar olmuş,
İmam-ı Rabbani (Kuddise Sirruhu) hazretleri buyuruyor :

-“BİD'ATIN HASENESİ OLMAZ. BİD’AT BİDATTİR”

-Sünnet ve bid'atten her biri diğerinin zıddıdır birini ihya etmek diğerini öldürmek sayılır. Sünnetlerin tümü Yüce HAKK'ın razı olduğu şeylerdir.Bunların zıddı ise şeytanın razı olduğu şeylerdir.
Bir kimse bid'at işlerinden birinde bugün bir hoşnutluk görecek olsa basiretinin zayıflığı sebebiyle, yarın keskin nazara sahip olunca bilecektir ki o bidat için nedamet(pişmanlık) ve hüsrandan başka birşey yoktur.(Mektubat'tan 131,288 mktp.)
Hazret-i Mehdi geldiği zaman, (Bir zaman gelir ki, Sünnet, bid'at gibi çirkin görülür, bid'at ise sünnet gibi rağbet görür) hadis-i şerifinde bildirildiği gibi, bid'at işlemeye alışmış olan Medine’deki âlim, bid'ati güzel sanıp ibadet olarak yaptığı için Hazret-i Mehdi’nin bid’at aleyhindeki sözlerine şaşıp "Bu adam bizim dinimizi yok ediyor" diyecektir. Hazret-i Mehdi, bu mezhepsizi öldürecektir.

Bidatçıların en çirkin ve en alçağı da RASULULLAH’ın (SAV) Ashabına nefret taşıyanlardır. Nitekim Cenabı ALLAH Yüce Kur’an’da bu kimselerin kafirler olduğunu belirtmektedir. “Onlara kafirler kin duysun diye” Feth/29. Şeriatı ve Kur’an’ı ilk tebliğ edenler Ashab-ı Kiramdır, Eğer Ashab kötülenirse Kur’ân ve Şeriatında kötülenmesi gerekir. (Mektubat’tan 54 mktp.)
(GÜNÜMÜZDEKİ BAZI BİD’ATLAR ARKA SAYFADA ?)

Süfyan bin Uyeyne de, “Bid'at ehlinin cenazesinde bulunana cenazeden ayrılıncaya kadar, ALLAH gadab eder” buyurdu. (Mektubat-ı Masumiyye c.4, m.29)

Bid’atçımı daha tehlikede, Günahkar mı_?

Günahkar yaptığı işin günah olduğunu bildiğinden tevbe edebilir, ancak bidatçı yaptığı işin İSLÂM'da
çok çirkin bir iş olduğunu bilmemekte ve sevap işlediğini zannetmektedir. Ve bu işin, Reddedilmiş çirkin
bir iş olduğunu ve bundan tevbe etmesi gerektiğinden haberi olmadığından dolayı tevbe etmemektedir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: BİD'ATLER’den Bazıları
tşkler guzel konu bilmediklerimle bildiklerimi birarada gördüm şimdi artık hepsine biliyorum diyebilecem..
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: BİD'ATLER’den Bazıları
savuunuluyo

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!



Franz Kafka


Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: BİD'ATLER’den Bazıları
"-Mezhepsiz olmak. (Tahtavi) (Mezhepleri inkar eden Lâ Mezhebiye diye cehennemlik bir fırka vardır,
mezhepsizlik dinsizliğin köprüsüdür.)"

mezhep taassubu insanı şirke götürebilecek riskli bir şeydir(mezhebi taklid edenler müşriktir demiyorum iş oraya gidebiliyor),çünkü kuran ve sünnette kaynakları varken gidip bununla çelişen bir alimin fetvasını kabul etmek ne kadar doğrudur?tüm mezhep imamları,müçtehidler hata yapabileceklerini kabul etmiş ve hatalı oldukları konularda fetvalarının terk edilmesi gerektiğini söylemişlerdir.selefin metodu budur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.