BENİM İSLAM ANLAYIŞIM,
Benim islam anlayışım forumumuzdaki bazı arkadaşlarımla bağdaşmamakta olduğunu düşünüyorum ,önce bunun nedenleri ile başlamak isterim. Ben de ELHAMDÜLİLLAH herkes gibi 7 sülaleden müslüman bir aileden geliyorum.Ailem Hanefi mezhebine mensup bir ailedir.
Müsbet ilimler sınıfından yüksek eğitim sahibiyim. Forumdaki arkadaşlarla uyuşamamızın nedenlerinin başında, bazı arkadaşlarımızın eğitimlerinin cemaat ve şeyh sistemi bir eğitimden gelmeleri ve şeyhlerinin veya imamlarının koyduğu kuralları şaşmaz ve değişmez, uyulması şart olan kurallar olarak kabul etmelerinden ve herkesin de bu kurallara uyma zorunluluğu olduğunu zannetmelerinden doğmaktadır.
Benim İSLAMİ İNANCIM 'ın temelini Yüce Yaratanın koyduğu kanunlar ve kurallar tayin eder.
Yüce Yaratanın koyduğu kanunları iki ayrı bölümde mütelaa ederim:
1) ALLAHIN MANEVİ KANUNLARI :Bu kanunlar bizlere KUR'AN-I KERİMLE bildirilmiştir.
2) ALLAHIN MADDESEL KANUNLARI: Bu kanunlar Fizik,Kimya,Biyoloji, Astronomi, Anatomi, Tıp gibi müsbet ilimlerdeki tüm kanunlardır.
Newton Ağaçtaki elmanın yere düştüğünü görmüş ve yer çekimi kanununu bulmuş, ve yer çekimi kanunu bir Fizik kanunu olmuş. Evet yer çekimi kanunu bir Fizik kanunudur da,
bu kanunu kim koymuş ? , Kim vaz etmiş bu kanunu? YÜCE ALLAH..
Arkadaşlar Fizikte ,kimyada, biyolojide,Astronomide,Tıp ilminde ne kadar kanun varsa..
HEPSİ YÜCE ALLAHIN KOYDUĞU,YÜCE ALLAHIN VAZ ETTİĞİ, YÜCE ALLAHIN KANUNLARIDIR.
Benim eğitimim tüm yaşamımda onyıllarca bu müsbet ilimleri öğrenmekle geçmiş, ve de onyıllarca bu müsbet ilimleri öğretmekle geçmiştir.
Şimdi birileri gelir de bana ''Ay yarıldı '' ayetinin tefsirinde, Bu olay Peygamberimizin mucizesidir.
Peygamberimiz ayı ikiye yarmıştır, Bu olayı gören ve yemin eden şu ,şu kişiler vardır. Peygamberimiz ayı ikiye yardıktan sonra ayın yarısı dağın bir tarafına ,öteki yarısı dağın diğer tarafına düştü...Sonra Peygamberimiz ayı yeniden eski haline getirdi gibi olaylar anlatırlarsa...
Benim buna inanmam mümkün değildir. Olayın bu şekilde olabilmesi YÜCE ALLAHIN KANUNLARINA AYKIRIDIR.
Eğer birisi bana gelir de Peygamberimiz vücuduyla,gövdesi ile yedi kat göğe çıktı, Allahın huzurunda ,onunla namaz pazarlığı yaptı derse....
Benim buna inanmam mümkün değildir..Çünkü Peygamberimin vücuduyla göğe çıkması ALLAHIN KANUNLARINA AYKIRIDIR.
Evet, Kur'an böyle bir olayı bildirir ancak Peygamberimizin Yüce Allahın huzuruna çıkması gövdesi ile değil, bu huzura çıkmanın manevi tarzda olduğunu düşünürüm..
Benim inancımın temellerinden biri müsbet ilimlerin ALLAHIN KANUNLARI olduğu şeklindedir,
Allahın kanunlarının bir kısmının Allahın kanunlarının diğer kısmına ters olabileceğini kabul edemem.
İslami düşünceyi Allahın maddesel kanunlarını bir tarafa atarak, sadece eski nakillere bağlamak,
islami düşünceyi eksik bırakmak olur diye düşünürüm.
Ben YÜCE ALLAHIN AZİZ KUR'ANI KERİM'DE:
''OKU'' yun, anlayın, verdiğim AKILLA düşünün, akledin,tefekkür edin beyanlarından şunu anlıyorum:
Yüce Allah bizlere diyorki:
Okuyun,düşünün, aklınızı kullanın, koyduğum tüm maddesel kanunları(Müsbet İlimleri) keşfedin,öğrenin,onları kullanın ve yaşamınızı kolaylaştırın...
Evet arkadaşlar benim İslam anlayışımın temelleri bunlar.
Bunlar bazı arkadaşlarımızın islami anlayışlarına ters gelebilir,yanlış gelebilir..Normaldir ,doğaldir..Çünkü onların eğitimleri farklıdır,onlara öğretilenler farklıdır..
Ancak ortada kesin ve değişmez bir durum var ki o da şudur:
Kur'ana hepimiz inanıyoruz....
ANCAK FARKIMIZ: Kur'anı farklı anlıyoruz...FARKLI YORUMLUYORUZ...
Cümleten selamlar...
Bir kez gönül yıktın ise , Bu kıldığın namaz değil
nasılsa hepımıze bunların hesabı sorulacak bırgun![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)