You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ben Nerede Yanlış Yapıyorum ? (Lanete mi uğradım)

Yeni Üye
Merhaba,

İsmim önemli değil, sadece bir kul'um herkes gibi..

Şimdi benim çok büyük bir problemim var.. Rızkım mı yok yoksa işlerim ters mi gidiyor bilmiyorum...

Ancak bu olay 10 yıldır süre geliyor... Hani derler ya neye el atsam kuruyor diye. Benimki de o misal.. Acaba lanetlendim mi diye de düşünmeden edemiyorum. Çünkü başıma gelenleri bilseniz ortada bir şeyler döndüğünü anlarsınız..

Size bu tarz 100 lerce vaka anlatırım ancak sadece son yılımda olanları söyleyeyim..

Yabancı bir sevgilim vardı, evlenmeyi düşünüyorduk.. Ancak ben ülkeme geri dönmek zorunda kaldım.. Her şey çok iyi gidiyordu, benim yanıma gelecekti ve bilet alacağı o gün, annesi ve babası kavga ediyor ve annesi işinden izin alarak kızıyla birlikte dağevine 1 haftalığına dinlenmeye gidiyor ve ondan sonra kızdan ayrılıyorum. Ben de onu, babası gibi üzeceğimden korkmuş.. Tarihe dikkat lütfen, bilet alacağı gün kavga !!

türkiyede bir firmaya iş başvurusu yaptım gittim görüştüm, aradan bir kaç gün geçtikten sonra dışarayken ayağım takıldı ve omuzumu zedeledim ve o gün o iş başvurusu yaptığım kişi 2. görüşmeyi yapıp beni işe alacaktı ancak omuzumdan dolayı gelemeyeceğimi söyledim. Tamam iyileştiğinde görüşelim dedi ama ondan sonra telefonu bile açmadı. Sanırım "kısmet" olmadığını düşündü ve iyi olmaycağı için sonradan istemedi. çünkü çağıracağı gün benim omuzum zedeleniyor. yine tarihe dikkat!!

bir projemiz var, bu projeyi kullanıp bir şirket açmak istedim.. şehrimi değiştirdim ve kosgeb e başvurdum. bu proje yapılan örneğinden çok daha gelişmiş ve türkiyede nadir sayıda insanların yapabileceği bir şeydi.%100 olur gözüyle bakıyorduk ancak kuruldaki adamın teki bu satılmaz dedi aylarca harcadığımız emek boşa gitti.. oysa kurulda tanıdıklar da vardı ve bir adamın şahsi görüşü yüzünden olmadı. bu projeyi kimse anlatırsak anlatalım %100 tutacak bir iş der ama bir kişi yüzünden aylarca harcadığımız emek gitti..

referansım çok bol, büyük projeelrde görev yaptım ve dışardan iş almak istiyorum. 2 ayldır bu işlere başlayan insanlar onlarca proje alıyor ben bir tane bile alamıyorum ki yıllardır uğraştğım uzmanı olduğum alanlarda..

biriyle bir iş yapmak için anlaşıyorum, onunla buluşma ayarlıyoruz, güzel bir iş hatta kendisi buluşmayı ayarlıyor o çok istiyor. cuma öğleden sonra buluşacağız diyoruz (sabahtan) ama saatlerce bekliyorum ve o kişi gelmiyor. arıyorum açmıyor.. bu işe olur gözüyle bakıyorken hiç sebep yokken olmuyor. hem kendisi beni davet ediyor, hem kendisi istiyor.. tamam gelemiyorsan aç söyle ya da ben aradığımda aç ama yapmıyor.. hala da bilmiyorum sebebini..

burada çok detay veremedim çok açıklayamadım belki ilginçliği ama kısaca şöyle özetleyeyim..

bir iş olacak, her şey OK derken, ne oluyorsa oluyor ve bir şey o işi bozuyor. bir dış etmen mi desem bbilmiyorum. bir şey düz giden çizgiyi kesiyor. Ama inanın yüzlerce vaka hayatımda böyle. Ben mesleğinde aşırı başarılı biriyim yani bilgi bakımından ciddi anlamda türkiyede ender kişilerden biriyim ( kendimi övmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasn) ancak o kadar bilgime rağmen bunun karşılığını bir türlü alamadım. yani ne maddi olarak ne makam olarak hiç bir şey.. yeni başlayanlar bile benden çok daha öndeler.. bunu bir türlü aklım almıyor...

bu olaylar yıllardır başımda ve ben o kadar çok bilmeme rağmen 0 maddi başarım var !!

insanlar çevremde, sen yaparsın, sen biliyorsun, çok başarılısın, inanıyoruz en iyisi sensin, senin geleceğin çok parlak v.s. hep böyle düşünüyorlar ama gözünde büyüttükleri "ben" in hiç bir işi yok..

acaba nazar mı var ? babaanneme bazen okutturuyorum üstüme, o okuyunca hep esniyorum dualar bitene kadar ama değişen bir şey yok.. biri bana büyü mü yaptı nedir onu da bilmiyorum..

elbette rızkı Allah verir ancak ben yeterince çalıştığıma inanıyorum ve tevekkül de ediyorum ama 10 yıldır durum böyle. çok çalışıyorum gecelerden sabahlara kadar..

ibadet noktasına gelince 5 vakit namaz kılmıyorum ama cuma'lara gidiyorm, oruç tutyorum, dua ediyorum Allah a bol bol, insanlara elimden geldiğince bildiğim tüm konularda yardımcı oluyorum. Yani çevreme sorarsanız iyi bir insanım derler hatta baya iyi/saf biriyimdir de.. bu başarının iyi ya da kötüyle de bi alakası yok gibi çünkü çok kötü insanlar da büyüyor..

kusura bakmayın biraz paldır küldür özensiz yazdım ama cidden bunaldım. kur-an okuyorum, dinliyorum... yani bilmyiorum ne yapayım ne edeyim.

Allah tan hayırlısını istiyorm.. tamam hepsi şer olsun ama hiç mi beni yukarı taşıyacak bi hayırlı iş yok bilmiyorum. bi gün patlayacağıımı düşünüyorum yani olmuyor olmuyor ve bi gün olacak diyorum o yüzden sabrediyorum, ümidimi kesmiyorum..

belki göremediğim bir şey vardır diye konu açtım.. inşallah biriniz fikir verir, bir şeyler söyler belki ben de bir çıkış bulaiblirim..

yani bi iş geliyorsa ya hiç gelmsin ya da sonuçlansın. hep heveslenip de yarıda kalmasını istemiyorum. nedir ne değildir bilmiyorum bilemiyorum ama hep düz çizgmin üsüne birisi dışardan kesik atıyor, yıkıyor bunu biliyorum !!

buraya kadar okuduysanız Allah razı olsun sizden

hayırlı gecelr cümleten
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
RE: Ben Nerede Yanlış Yapıyorum ? (Lanete mi uğradım)
Şahsi görüşüm, mesleğin her neyse buna çok bağlı olman. Hedeflerin dünyasal mevzular. Büyük bir çıkış, maddiyat, makam, başarı başarı. Bunlarda olucak ama buna fazla kaptırmışsın gibi. Belki de dünyasal menfaatlere, makama, maddiyata, başarıya aşırı ilgi gösterdiğinden bir şekilde olumsuz sonuç alıyorsun.

Benim görüşlerim bu yönde.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sad, teşekkürler.. bilişim üzerine çalışıyorum.. ya aslına konuyu okuduğunuzda evet öyle bir izlenim çıkıyor. Ancak ben parayı kendim için değil hayallerimi gerçekleştirmek için istiyorum. Küçük hayalim babaannemi kendi imkanımla hacca göndermek büyük hayalim ise çok başka bir şey ve bu da insanlar için.. Yani ben para göz falan biri değilim.. Makamı da gösteriş için istemiyorum. Sadece benim için birer araç.. Ben bu ülke için bir şeyler yapmak istiyorm elimden geldiğince ve en iyi bildiğim şey de mesleğim.. O yüzden kendimi çok geliştirdim ama bunun somut tarafı (insanların baktığı gibi) yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Suan felaket gibi niteleendirdiklerin belkide hayirdir senin icin, belki o evlenecegin kisiyle buyuk sorunlar yasayacaktin, belki omzunu zedelemesen o iste basinaa fena seyler gelecekti. Konunun basinda belirttigin gibi biz kuluz sadece bu yuzden hakkimizda neyin hayirli neyin ser olacagini bilmemiz pek mumkun degil. Derler ya her hayirda bir ser her serde bi hayir vardir diye. Sen inancini saglam tut Allah'a guven haayirlisini iste. İnancin yerindeyse lanetlenme gibi syler dusunmemelisin ibadetlerini yapman ve hayirlisini istemeen senin icin en iyisi diye dusunuyorum. NsAllah hakkinda hayirlisi olur, gerek iste gerek este gülücük

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ben hep hayırlısını istiyorum elbette ama olmuyor demek ki hayırlısı bu.. Ama bu şekilde nereye kadar gidecek. Bir çıkış yolum yok, kapana kısılıp kaldım.. insanları küçümsemem ama mısır satan bir adam bile benle alay ediyor ne hale düşürdüler beni .. yani ciddi anlamda depresyondayım özellikle son zamanlarda.. ne yapmaya çalışsam olmuyor olmuyor olmuyor. daha çok deniyorum.. ben bu mesleğimle ilgili 10 yıldır çalışıyor uğraşıyor okuyorum, yurtdışında da okudum çalıştım da ama bir somut sonuç yok. mesleği bırakıp başka iş mi yapayım ne yapcağım hiç birr şey.. hırs yapmasam uğraşmasam aç kalacağım. zaten bu yaşımdayım hala ailemle kalıyorum. daha kendi ayaklarımın üstünde duramadım. bilmiyorum ama bu şekilde gitmez gitmemesi lazım.. sonum ne olur bilmiyorum, belki deli diye atarlar beni akıl hastahanesine .. çünkü bi çözü yolu bulamıyorum... labirentteyim gibi.. her yolda ışık varmış gibi oluyor gidiyorum ama kapalıymış..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bencede bu sekilde gitmez arkadasim, ilk cumlenle diger yazdiklarinin alakasi yok cunku sen hayirlisi oldugunu dusunmuyorsun. Bunca yillik egitimden sonra bos kalmayi kendine yakistiramiyor ve gurur yapiyor gibisin. Bu sana sadece sıkınti verir suanki gibi bu yuzden herseyin senin elinde olmadigini anlaman ve Allah'a siginman gerek. 50 yil daha okusan o kapi acilmazsa acilmaz. Sukretmek gerek once ve Sadin dedigi gibi hirs yapip hirsinin kolesi olmamalisin.

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
evet hırslıyım hem de çok. çünkü sabrediyorum ve sabretmenin mücadele etmek olduğunu düşünüyorum..
Allah tan hep hayırlısını istedim ve istiyorum da, benim için hayırlı olanın "hiçbir şey" olmadığını kabul edemiyorum sanırım. Çünkü uzun zamandır bekliyorum belki bu yüzden içimde kırılganlık var.. Benim elimden gelenleri yaptım ve bilyorum benim elimde değil o yüzden zaten konu açtım. Rızkı veren de kısan da Allah dır. Ama benim öğrenmek istediğim neden böyle oluyor ve düzeltmem için ne yapmam gerek..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Belkide yanlisi neyin hayirlisi olup olmadigina kendin karar vererek yapiyorsun gülücük O herseyi bilen herseyi goren degil midir, neden boyle diyorsun ya bende diyorum ki belki bu senin imtihanin Allah sabrini olcuyor ve sukrunden vazgececek misin diye siniyor seni yada belkide ciddi anlamda karsilasacagin kotulukleri onluyor yani hayirlisini cikartiyor ve islerin olamiyor. Bence yapman gereken sey, ibadetlerini daha sık ve husu icinde yapmaya calismak ve senin icin en onemlisi kendinden once Allah'a guvenmek oldugunu dusunuyorum.

H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ben dini konuda genel itikattan biraz daha farklı düşünüyorum. Allah, insanların geleceğini yaratmamıştır o yüzden ben kendi geleceğimi kendim belirleyebiliyorum bu da benim özgür irademdir. Ancak kazalar Allah'tan gelir onlar da birer sınanmadır. (kime dayandığımı sorarsanız Abdülaziz Bayındır)

O yüzden de bu durumun sorumlusu olarak kendimi görüyorum ama yine de ortada bir dış etken var. Allah a güveniyorum ancak benim geleceğim henüz yaratılmadığı için orada bir sıkıntı var işte. Bilmiyorum kafam cidden çok karışık.. karışık olmasa bu saatte bu konuyu açmazdım zaten gülücük ilginiz için de Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.