İsmim önemli değil, sadece bir kul'um herkes gibi..
Şimdi benim çok büyük bir problemim var.. Rızkım mı yok yoksa işlerim ters mi gidiyor bilmiyorum...
Ancak bu olay 10 yıldır süre geliyor... Hani derler ya neye el atsam kuruyor diye. Benimki de o misal.. Acaba lanetlendim mi diye de düşünmeden edemiyorum. Çünkü başıma gelenleri bilseniz ortada bir şeyler döndüğünü anlarsınız..
Size bu tarz 100 lerce vaka anlatırım ancak sadece son yılımda olanları söyleyeyim..
Yabancı bir sevgilim vardı, evlenmeyi düşünüyorduk.. Ancak ben ülkeme geri dönmek zorunda kaldım.. Her şey çok iyi gidiyordu, benim yanıma gelecekti ve bilet alacağı o gün, annesi ve babası kavga ediyor ve annesi işinden izin alarak kızıyla birlikte dağevine 1 haftalığına dinlenmeye gidiyor ve ondan sonra kızdan ayrılıyorum. Ben de onu, babası gibi üzeceğimden korkmuş.. Tarihe dikkat lütfen, bilet alacağı gün kavga !!
türkiyede bir firmaya iş başvurusu yaptım gittim görüştüm, aradan bir kaç gün geçtikten sonra dışarayken ayağım takıldı ve omuzumu zedeledim ve o gün o iş başvurusu yaptığım kişi 2. görüşmeyi yapıp beni işe alacaktı ancak omuzumdan dolayı gelemeyeceğimi söyledim. Tamam iyileştiğinde görüşelim dedi ama ondan sonra telefonu bile açmadı. Sanırım "kısmet" olmadığını düşündü ve iyi olmaycağı için sonradan istemedi. çünkü çağıracağı gün benim omuzum zedeleniyor. yine tarihe dikkat!!
bir projemiz var, bu projeyi kullanıp bir şirket açmak istedim.. şehrimi değiştirdim ve kosgeb e başvurdum. bu proje yapılan örneğinden çok daha gelişmiş ve türkiyede nadir sayıda insanların yapabileceği bir şeydi.%100 olur gözüyle bakıyorduk ancak kuruldaki adamın teki bu satılmaz dedi aylarca harcadığımız emek boşa gitti.. oysa kurulda tanıdıklar da vardı ve bir adamın şahsi görüşü yüzünden olmadı. bu projeyi kimse anlatırsak anlatalım %100 tutacak bir iş der ama bir kişi yüzünden aylarca harcadığımız emek gitti..
referansım çok bol, büyük projeelrde görev yaptım ve dışardan iş almak istiyorum. 2 ayldır bu işlere başlayan insanlar onlarca proje alıyor ben bir tane bile alamıyorum ki yıllardır uğraştğım uzmanı olduğum alanlarda..
biriyle bir iş yapmak için anlaşıyorum, onunla buluşma ayarlıyoruz, güzel bir iş hatta kendisi buluşmayı ayarlıyor o çok istiyor. cuma öğleden sonra buluşacağız diyoruz (sabahtan) ama saatlerce bekliyorum ve o kişi gelmiyor. arıyorum açmıyor.. bu işe olur gözüyle bakıyorken hiç sebep yokken olmuyor. hem kendisi beni davet ediyor, hem kendisi istiyor.. tamam gelemiyorsan aç söyle ya da ben aradığımda aç ama yapmıyor.. hala da bilmiyorum sebebini..
burada çok detay veremedim çok açıklayamadım belki ilginçliği ama kısaca şöyle özetleyeyim..
bir iş olacak, her şey OK derken, ne oluyorsa oluyor ve bir şey o işi bozuyor. bir dış etmen mi desem bbilmiyorum. bir şey düz giden çizgiyi kesiyor. Ama inanın yüzlerce vaka hayatımda böyle. Ben mesleğinde aşırı başarılı biriyim yani bilgi bakımından ciddi anlamda türkiyede ender kişilerden biriyim ( kendimi övmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasn) ancak o kadar bilgime rağmen bunun karşılığını bir türlü alamadım. yani ne maddi olarak ne makam olarak hiç bir şey.. yeni başlayanlar bile benden çok daha öndeler.. bunu bir türlü aklım almıyor...
bu olaylar yıllardır başımda ve ben o kadar çok bilmeme rağmen 0 maddi başarım var !!
insanlar çevremde, sen yaparsın, sen biliyorsun, çok başarılısın, inanıyoruz en iyisi sensin, senin geleceğin çok parlak v.s. hep böyle düşünüyorlar ama gözünde büyüttükleri "ben" in hiç bir işi yok..
acaba nazar mı var ? babaanneme bazen okutturuyorum üstüme, o okuyunca hep esniyorum dualar bitene kadar ama değişen bir şey yok.. biri bana büyü mü yaptı nedir onu da bilmiyorum..
elbette rızkı Allah verir ancak ben yeterince çalıştığıma inanıyorum ve tevekkül de ediyorum ama 10 yıldır durum böyle. çok çalışıyorum gecelerden sabahlara kadar..
ibadet noktasına gelince 5 vakit namaz kılmıyorum ama cuma'lara gidiyorm, oruç tutyorum, dua ediyorum Allah a bol bol, insanlara elimden geldiğince bildiğim tüm konularda yardımcı oluyorum. Yani çevreme sorarsanız iyi bir insanım derler hatta baya iyi/saf biriyimdir de.. bu başarının iyi ya da kötüyle de bi alakası yok gibi çünkü çok kötü insanlar da büyüyor..
kusura bakmayın biraz paldır küldür özensiz yazdım ama cidden bunaldım. kur-an okuyorum, dinliyorum... yani bilmyiorum ne yapayım ne edeyim.
Allah tan hayırlısını istiyorm.. tamam hepsi şer olsun ama hiç mi beni yukarı taşıyacak bi hayırlı iş yok bilmiyorum. bi gün patlayacağıımı düşünüyorum yani olmuyor olmuyor ve bi gün olacak diyorum o yüzden sabrediyorum, ümidimi kesmiyorum..
belki göremediğim bir şey vardır diye konu açtım.. inşallah biriniz fikir verir, bir şeyler söyler belki ben de bir çıkış bulaiblirim..
yani bi iş geliyorsa ya hiç gelmsin ya da sonuçlansın. hep heveslenip de yarıda kalmasını istemiyorum. nedir ne değildir bilmiyorum bilemiyorum ama hep düz çizgmin üsüne birisi dışardan kesik atıyor, yıkıyor bunu biliyorum !!
buraya kadar okuduysanız Allah razı olsun sizden
hayırlı gecelr cümleten
![[Resim: ny4qc.gif]](http://s1306.hizliresim.com/1b/9/ny4qc.gif)