You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ben hadise güvenmem

ben hadise güvenmem

Forumcu
ben hadise güvenmem
ben hadise güvenmem

İslâm dünyasında Kur'an'dan sonra en güvenilir kaynak Sahih-i Buhari adındaki hadis kitabıdır. İsmail el-Buha-ri'nin Hz. Peygamberin hadislerini toplamaya kendini vakfettiği, yeni bir hadis duymak ve almak için dere tepe dolaştığı, günlerce, haftalarca yol katettiği sıralardaydı. Kendisine birçok sahabi ile görüştüğü bilinen birinden söz edildi. Çok zaman yaptığı gibi uzun bir yol katederek bahsedilen adamı buldu. Fakat adamı bulduğu sırada kazığından boşanmış olan devesini boş torba ile aldatarak yakalamaya çalıştığına şahit oldu. Bu halde hiçbirşey sormadan geri döndü. Niçin boş döndüğünü, birkaç hadis not etmediğini soranlara şöyle cevap verdi:

- Ben devesini aldatarak yakalamaya çalışan adamın rivayet edeceği hadise güvenmem.

seyyid KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: ben hadise güvenmem
sa.zaten hiçbir söze şu kesin hadistir diyemeyiz.tek değişmeyen kuran olduğuna göre hadis diye ortaya atılan sözlere aldırmamak lazım.bazı sözlerin hadis olduğuna inanabiliriz ama insanlara hadis olarak nakledemeyiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
Cvp: RE: ben hadise güvenmem
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:sa.zaten hiçbir söze şu kesin hadistir diyemeyiz.tek değişmeyen kuran olduğuna göre hadis diye ortaya atılan sözlere aldırmamak lazım.bazı sözlerin hadis olduğuna inanabiliriz ama insanlara hadis olarak nakledemeyiz.

çok talihsiz iki acıklamana şahit oldum...kardeşim hadisler hayatımızala örtüşen ögütler degilmidir dogru yolu göstermede yardımcı olan sözler degilmidir..neden bilip bilmeden veya iyi analiz etmeden ve herkesin adına aldırmamak lazım diosun bişi söleyeceksen ''bence''de herkesin adına konuşma hakkını kimse vermedi vermezde sana
Bunu ilk beğenen sen ol.
ҳ̸Ҳ̸ҳ..ςєv!к_кยvvєt..ҳ̸Ҳ̸ҳ
rafetttt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:sa.zaten hiçbir söze şu kesin hadistir diyemeyiz.tek değişmeyen kuran olduğuna göre hadis diye ortaya atılan sözlere aldırmamak lazım.bazı sözlerin hadis olduğuna inanabiliriz ama insanlara hadis olarak nakledemeyiz.
ewet diyemeyiz fakat başlığıda böyle saçma sapan bişey yapmayız dimi
[Resim: indexjbordobere.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
ҳ̸Ҳ̸ҳ..ςєv!к_кยvvєt..ҳ̸Ҳ̸ҳ
CESSES Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

çok talihsiz iki acıklamana şahit oldum...kardeşim hadisler hayatımızala örtüşen ögütler degilmidir dogru yolu göstermede yardımcı olan sözler degilmidir..neden bilip bilmeden veya iyi analiz etmeden ve herkesin adına aldırmamak lazım diosun bişi söleyeceksen ''bence''de herkesin adına konuşma hakkını kimse vermedi vermezde sana

ewet cessese aynen katılıyorum hadisi kaynağı doğruysa istediğin hadisi istediğin kişiye nakledebilirsin
[Resim: indexjbordobere.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: ben hadise güvenmem
hadisi şerif dedğiniz inanmadığınız seyler peygamber efendimizin sözleri değilmi sahih olanlar belli arastırmak istedikten sonra bulursunuz çok talihsiz iki acıklama bence konusmalarnızı sadece kendi adınıza konusun baskaları adına konusmayın..

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2008, Saat:08:46 PM, Düzenleyen: Katreİ_Nur.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: ben hadise güvenmem
efendimizin veda hutbesine baktığımızda şu ifadeyi görürüz ''Size iki emanet burakiyorum, onlara sarilip uydukca yolunuzu hic sasirmazsiniz. O emanetler, Allah'in kitabi

Kur-ân-i Kerim ve Peygamberin (a.s.m) sünnetidir.

Yani kur'an-ı kerimden sonra başvucağımız ilk kaynak efendimizin sünnetleridir sünnetleri öğrenmek içinde hadislere dolayısıylede onu riyavat eden ravilere bakmak gerekir
mesela buhari,müslim,ibn-i mace,ebu davud,tirmizi,nesei,ahmed bin hanbel bunlara bir kaç örnektir

efendimizin veda hutbesinde dediği gibi burda bulunanlar bu vasiyetimi burda bulunmayanlara anlatsın ifadesiylede ravilerin güvenilir olduğunu anlarız (hepsi için geçerli değil tabikide)
kur'anda yok diye hadisleri sünnetleri inkar etmek akılsızlıktan başka bişey değil dir
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:efendimizin veda hutbesine baktığımızda şu ifadeyi görürüz ''Size iki emanet burakiyorum, onlara sarilip uydukca yolunuzu hic sasirmazsiniz. O emanetler, Allah'in kitabi

Yani kur'an-ı kerimden sonra başvucağımız ilk kaynak efendimizin sünnetleridir sünnetleri öğrenmek içinde hadislere dolayısıylede onu riyavat eden ravilere bakmak gerekir
mesela buhari,müslim,ibn-i mace,ebu davud,tirmizi,nesei,ahmed bin hanbel bunlara bir kaç örnektir

efendimizin veda hutbesinde dediği gibi burda bulunanlar bu vasiyetimi burda bulunmayanlara anlatsın ifadesiylede ravilerin güvenilir olduğunu anlarız (hepsi için geçerli değil tabikide)
kur'anda yok diye hadisleri sünnetleri inkar etmek akılsızlıktan başka bişey değil dir

alkışSmilealkışSmilealkışSmilecvbınız aldınız sanırım
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
KaRDeLeN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:efendimizin veda hutbesine baktığımızda şu ifadeyi görürüz ''Size iki emanet burakiyorum, onlara sarilip uydukca yolunuzu hic sasirmazsiniz. O emanetler, Allah'in kitabi

alkışSmilealkışSmilealkışSmilecvbınız aldınız sanırım

alkışSmilealkışSmilealkışSmilebuda kapak olsun size

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
vampiriçe:):):)
Kartalizma Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
CESSES Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

ewet cessese aynen katılıyorum hadisi kaynağı doğruysa istediğin hadisi istediğin kişiye nakledebilirsin

şahsen bn hem kankama hem ceso ya katılıyorum,gülücük ayrıca başlk da çoookkk saçma ötesi Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.