You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ben eşimle görücü usulü evlendim...

Ah Teslimiyet..!
Ben eşimle görücü usulü evlendim.. Ailem ne kadar evlenmem için zorlamış olsa da ilim için, hizmet için, hatta tahsil için evlenmemem gerektiği inancındaydım. 

Amma Efendimiz (sas) buyurmuş ki: "İmkân bulanlarınız evlensin; çünkü gözü ve iffeti en iyi koruyan evliliktir.."

O halde öyle bir evlilik yapmalıydım ki, evliliğim beni hizmetten men etmemeliydi.

Konuyu Mehmed Zahid Kotku Hazretleri’ne(K.S) açtım. O da dedi ki: “Evladım, tesettürüne dikkat eden bir hanımla evlen."Tesettürlü bir hanımla evlendim. 

Hanıma daha ilk günden dedim ki: "Erkeğin hanımından istediği, itaattir. Ben senden bana itaat etmeni istemiyorum. 

Haramlardan kaçabildiğin kadar kaç, helal dairede sana sınır yok."Hanıma akla yakın, kendini baskı altında hissetmeyeceği bir teklifte bulununca, o da bu teklif karşısında rahatladı. 

Aldığımız bu kararla aile hayatımız 50 senedir devam ediyor..

- Hekimoğlu İsmail-

Risale Ajans

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Ben eşimle görücü usulü evlendim...
Maşallah Allah (cc) nazar değdirmez inşallah. Bekar olanlarımıza da böyle güzel bir evlilik nasip eder inşallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
evliliğe giden yolda meşru daireler içinde insan kendisine uygun olanı aramalı, tabi şartlar da etkiliyor fakat Allahın meşru kılmadığı yol bizim yolumuz olmamalı.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
necmettin bey çağın gerekliliğine bakılsaydı İslam'da çıkmazdı bu durumda. Şöyle ki o günün şartlarında kadınları insan yerine koymama, utanç kaynağı olarak görme gibi bir anlayış vardı. Çağın düşüncesi oydu. O düşüncede diye değişmedi mi? Faiz o zamanda vardı. O zamanda yaşamın parçasıydı. İslam bunu kaldırmadı mı? Lütfen çağın gerekçesi diye şeytanın sağdan yaklaşmasına izin vermeyelim. Bu konularda dikkat edelim. Yapan yapar o ayrı meseledir ama günah olduğunu da reddetmemek gerek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

Övünülecek veya methedilecek bir durum değil....
Görücü usulü evlenme eski ve köhne bir adet, bu gün yaşadığımız şartlarda uygulaması da çok azalmış bir adet.

Ben görücü usulü evlenmeyi hiç beğenmem.
Aşktan, sevgiden mahrum, bir kadınla bir erkeğin çocuk yapmak için bir araya gelmesi....

hepsıne katılmıyorum ama kısmen dogru bana gore bu sozler.gunumzde gorucu usulu bıle olsa uygun cercevede gorusmek konusmak,bırbırını tanımak ıcın belırlı bır zaman gecmesı sart.

Aşktan, sevgiden mahrum, bir kadınla bir erkeğin çocuk yapmak için bir araya gelmesi....
bu cumleye ıse kesınlıkle katılıyorum...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-05-2013, Saat:05:02 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Üye
görücü usulünde istedin verdiler hemen evlen diye bir kaide yok ki. Görücü usulünde ilk görüşmede eş adayları birbirini beğenirse olabilir diye düşünürse (fiziksel aşamada onaylanırsa) birbirlerinin düşüncelerini öğrenmek, düşünce yönünden de uyumlu olup olmadıklarını anlamaları için belli şartlarda bir araya gelip zaman geçirebilirler ki olması gereken de budur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
O kadar şey yazdım ama sildim, sırf sonucunda sinir olacağım şeyler yaşamamak için :D
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.