"Sizler İslama hizmet etmek istiyorsunuz. Cenab-ı Hak sizin duanızı kabul edecek olsa, İslama hizmet iç Allah' tan ne isterdiniz?"
Biri diyor ki: "Ya Emire'l-mü'minin, Cenab-ı Hak benim duamı kabul edecek olsaydı, Ondan bir sandık dolusu altın isterdim. O altınla ben İslama hizmet ederdim."
Yanındakine soruyor, o da diyor ki: "Ben de bir sandık dolusu gümüş isterdim, onunla İslama hizmet ederdim."
Bir başkasına soruyor, o da, "Ben Cenab-ı Haktan sahralar dolusu koyun isterdim. O koyunların yününü, etini, sütünü Müslümanlara verir, öylece İslama hizmet ederdim."
Böyle teker teker soruyor, herkes bu yönde İslama hizmet edeceğini söylüyor. Sıra halife Hz. Ömer'e geliyor. Sahabeler ona soruyorlar:"Sen ne isterdin ya Ömer, İslama hizmet için?" O da diyor ki:
"Eğer Cenab-ı Hak benim duamı kabul edip de istediğimi verecek olsaydı, ne sizin gibi sandık dolusu altın, gümüş, ne sizin gibi sahralar dolusu koyun, sığır, deve isterdim.
Ben Allah'tan adam isterdim, adam" diyor, "Ebu Ubeyde gibi, Ebu Zer gibi, Muaz ibni Cebel gibi adamlar isterdim."
Alıntı