Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Bazı Eşcinseller Dedikleri Gibi Doğuştan Mıdır?
Bazı Eşcinseller Dedikleri Gibi Doğuştan Mıdır?
ancak şurası da bence muhakkak , henüz tedavisi olan bir hastalık değil kanaatimce. zaten böyle başka hastalıklarda mevcut ki.
şunları da yanlış bulanlardanım: bu bağlamda büyük günahlardan sakınmış ve bu niteliğe sahip kimseleri dışlamak , aşağılamak , hor görmek , ayıplamak ve kınamak DOĞRU DEĞİL.
...
bence şu dediğim bilgiler doğru : bu gibi insanlar (yani (sadece) kendi hemcinsine ilgi duyan insanlar veya sadece bunu beyan etmiş kimseler (de) masum kimseler (başka bir şey yok ise...evet masum) ve bence onlar için de af yolu açık.
zaten üstte benim yazdığım (yani inernetten üstte linkini verdiğim) ayetlerdede buna dair ibareler mevcut. Allah'tan ümit kesilmemesi , itaat edilmesi gerektiğine dair.
şu halde bu gibi insanlardan da masum müslümanlar vardır dense hata olmaz bence.
en doğrusunu Allah bilir. ama o yazdığınız ayetlerde direkt böyle niteliğe sahip insanların lanetlendiğine dair bir ibare göremedim ben.
yanlış anlaşılmasın insanlar bazı şeyler çok hassas olunca bazen derine inmek istemiyor ve kabaca yaklaşıldığında konu hassasiyet arzettiğinden hata /hatalı sonuç elde ediliyor.Eğer Suudi arabistanda bir kişi sadece hemcinsine ilgi duyduğunu , bununla birlikte hiçbir vakıa ya karışmadığını söylese ne yaparlar bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim sanırım böyle bir kimse bence sıkıntılırdır yada hastadır ancak suçlu da değildir. dolayısyla ceza da gerekmez , ceza uygulanması zaten haksızlık olur. ancak bilinen ve gerçek bir tedavi varsa bu uygulanabilir. Tedbir uygulanabilir mi bilemiyorum.
önemli not: bu yorumumda kişisel görüşlere ağırlık/yer verilmiştir. En doğru bilgi aranmakta ise Allah kelamı Kuran'ı kerime bakınız ve rehber edininiz.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi