You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bazı Eşcinseller Dedikleri Gibi Doğuştan Mıdır?

Acemi Üye
Merhabalar, bir sorum var. Eşcinsel bireylerin bazıları (şu anki eylem yapan çoğunluğun tamamının gerçekten eşcinsel olduğuna inanmıyorum çünkü) çocukluklarından beri hemcinsine ilgi duyduklarını söylüyorlar ve bu kafamı karıştırıyor. Arkadaşımla tartıştık bu konuyu ve benim saçmaladığımı ve normal olduğunu söyledi. Yani eğer toplumda cidden hemcinsine ilgiyle doğan, bunu tercih etmeyen çok az bir kısım varsa, bunların hikmeti nedir? Bu kişiler ilgi duymadıkları cinsle ilişki kurup evlenmek zorunda mıdır? Ve bazıları şehvetle değil, sadece kalben aşık olduklarını söylüyorlar. Kafam aşırı karışıyor bu konuda. Bilimsel araştırmalar da buna genlerde sebep olan küçük etkenler olduğunu söylemiş ama zorlayıcı değil. Fakat bu duyguyu yoğun yaşayıp Allah'tan yardım isteyen insanlar var bu da kafamı karıştırıyor. Bunlar için ‘Allah da bunları imtihan için bu hislerle yaratmış’ diyip geçmek doğru mudur?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Bazı Eşcinseller Dedikleri Gibi Doğuştan Mıdır?
ben de bir sıkıntı bir bozukluk veya hastalık olduğunu düşünüyorum , çünkü bazı ayetlerde bu gibi kimselerin meylettiği eylem çirkin ve yasak olarak gösterilmiştir. şu halde bu istenmeyen bir şey.

ancak şurası da bence muhakkak , henüz tedavisi olan bir hastalık değil kanaatimce. zaten böyle başka hastalıklarda mevcut ki.

şunları da yanlış bulanlardanım: bu bağlamda büyük günahlardan sakınmış ve bu niteliğe sahip kimseleri dışlamak , aşağılamak , hor görmek , ayıplamak ve kınamak DOĞRU DEĞİL.

...
Son Düzenleme: 08-08-2023, Saat:12:57 AM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
RE: Bazı Eşcinseller Dedikleri Gibi Doğuştan Mıdır?
bu ayetlerde bahsedilen nitelikteki insanların lanetlendiğine dair bir ibare yok (ben göremedim)
bence şu dediğim bilgiler doğru : bu gibi insanlar (yani (sadece) kendi hemcinsine ilgi duyan insanlar veya sadece bunu beyan etmiş kimseler (de) masum kimseler (başka bir şey yok ise...evet masum) ve bence onlar için de af yolu açık.

zaten üstte benim yazdığım (yani inernetten üstte linkini verdiğim) ayetlerdede buna dair ibareler mevcut. Allah'tan ümit kesilmemesi , itaat edilmesi gerektiğine dair.

şu halde bu gibi insanlardan da masum müslümanlar vardır dense hata olmaz bence.

en doğrusunu Allah bilir. ama o yazdığınız ayetlerde direkt böyle niteliğe sahip insanların lanetlendiğine dair bir ibare göremedim ben.
yanlış anlaşılmasın insanlar bazı şeyler çok hassas olunca bazen derine inmek istemiyor ve kabaca yaklaşıldığında konu hassasiyet arzettiğinden hata /hatalı sonuç elde ediliyor.Eğer Suudi arabistanda bir kişi sadece hemcinsine ilgi duyduğunu , bununla birlikte hiçbir vakıa ya karışmadığını söylese ne yaparlar bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim sanırım böyle bir kimse bence sıkıntılırdır yada hastadır ancak suçlu da değildir. dolayısyla ceza da gerekmez , ceza uygulanması zaten haksızlık olur. ancak bilinen ve gerçek bir tedavi varsa bu uygulanabilir. Tedbir uygulanabilir mi bilemiyorum.

önemli not: bu yorumumda kişisel görüşlere ağırlık/yer verilmiştir. En doğru bilgi aranmakta ise Allah kelamı Kuran'ı kerime bakınız ve rehber edininiz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-08-2023, Saat:01:56 PM, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.