You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Bayanlar Çalışmalımıdır?

Anket Başlığı: Bayanlar Çalışmalımıdır?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet 19 (44.19%)
Hayır 24 (55.81%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 43 (100%)

Bayanlar Çalışmalımıdır?

köyün delisi
RE: Bayanlar Çalışmalımıdır?
peki sosyolojik açıklamayı kim yapcak : )
sebep sonuç ilişkisi falan : p
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
BU KONUYU İLK BEN AÇTIM ATMACA ALDI BENDENNgülücük
EZELDEN EBEDE GİDEN ALLAHIN DAVASIDIR MİLLİ GÖRÜŞ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bence bayanlar bir kaç meslek haricinde iş hayatına pek fazla atılmamalıdırlar ama eğitimli olmak zorundadırlar.
Allah'ım Filistinli müslümanlara yardımı bizim elimizle nasip et!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Bayanlar Çalışmalımıdır?
herşeyin olurluğu olmazlığı helal daireye göre belirlenir

islam ın izin verdiği müsaade ettiği ve kısıtladığı ölçülere uygunsa çalışma ortamı

ve çalışmak için engel değil (çocuk-eş itirazı vs)

sebep(bütçe sıkıntısı, dulluk bekarlık, muhtaçlık vs) varsa uygundur.

ama İslamın şartlarına istediği ölçülere uygun değilse çalışma ortamı

o zaman da zorunluluklara bakılır - zorunluluk yoksa uygun olmayan yerde çalışma caiz olmaz

her halükarda en islami olan tercih edilir...

usul budur...

dinini yaşamakla mükelef insan için böyle kaidelerin sana göresi bana gresi olmaz...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-05-2008, Saat:05:47 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
Forumcu
Cvp: Bayanlar Çalışmalımıdır?
Kadın dediğin kırar dizini oturur evinde.. O Kadar..höyt Smilegülücük

Kadinin çalişmamasi Her Zaman En Makbül Olandir.çocuğunu Güzel Ahlak Ile Terbiye Edebilmek ,kocasina Karşi Olan Görevlerini Kusursuz Yerine Getirmeside Bence Bi çalişmadir,dolayisiyla Boş Vakti Yok Demektir.peki çaliştiğini Düşünelim Bu Görevleri Kim Yapacak ?

Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor. (AHZAP 33)

Ama benim çevremdekiler herkes çalışıyor (bayanlar) eğer çalışmazlarsa okumazlarsa eşlerine muhtaç olmak istemiyorlarmış gülücük ayrıca para sorunu felan olmazmış yok efenim kendi ayakları üstünde durmak istiyorlarmış gülücük bence onlara kalmış birşey boşverin çalışmak isteyenler düşünsünler gülücük

bizim ev ve akrabalar bütün bayanlar çalışıyor bn bişey dedimmi kükremeye başlıyorlar karışmıcakmışım gülücük

benim ,ablalarım,kuzenlerim herkes çalışıyor ama okudularda ondan çalışıyorlar üüf bu bayanlar ne kadar sorunlu ya Tongue gülücük birsürü sorunlarınız var gülücük
Allahtan anem çalışmıyr

arkadaşlar ne uzadı bu mevzu ne çalışması otursun oturduğu yere kırsın dizlerini çalışacakmış bide ya anne o anne ne işi var dışarda elin işinde gücünde la havleee =)
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
evet çalışmalıdır..ama para kazanmalı mıdır diye sorarsanız herkesin kendi yaşam tarzı..yoksa dünyaya çalışmaya geldik..oturmaya değil..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.