ah zavallı insanoğlu..amacını unutup neyin peşine düşüyor..ALLAH yardımcısı olsun..
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Baskıcı Tavırlar...
Baskıcı Tavırlar...
(1)Namaza yaklaşmayın diyordu Allah ama sarhoşken ve diğer hallerde (nisa43'te anlatıyor)demekki öncesi sonrasıda önemli ayetlerin.
(2)İdris aleyhisselam ise bulunduğu makamda,mevkide,diğer makam ve mevkidekiler gibi kıyametle birlikte her yaratılmış gibi ölümü tadacaktırÇünki kıyametle bırlikte "Yalnız Celâl ve ikram sahibi O Rabb'inin zatı baki kalacaktır."(Rahman27)
ama İsa'nın durumu farklı o dünyaya gelecek dünyada ölümü tadacaktır nedenini dilimizin döndüğü kadar yazdık zaten
Elbette doğrusunu Allah bilir
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Hıristiyanların inancını alıp kendinize montajlamayın.
Kuran, iman ve inanç konusunda zerrece bir boşluk bırakmamıştır. Şayet gelecek olsa bu açıkça bildirilmiş olurdu.
(O vakit Allah şöyle buyurdu: Ya İsa! Ben seni vefat ettireceğim ve seni katıma yükselteceğim ve seni kıyamete kadar o inkarcılardan üstün kılacağım...) Burada vefat kelimesi ölüm manasında kullanılmıştır. Muteveffi kelimesi, vefat olarak kullanıldı çünkü bunun bir diğer manası (eş anlamlı) ölümdür. Yani görüldüğü gibi Allah İsa (a.s.)'ı öldürmüş ve katına yükseltmiştir.
DİPNOT: Katına yükseltti ifadesi mecazi olarak da kullanılmış olabilir. Buraya DİKKAT!
İsa (a.s.) öldü. Peki sonra nasıl Dünya'ya tekrar gelecek bu da merak konusu. Bu ayeti görmüş olduğunuz gibi kafamıza göre yorumlamak yanlıştır. Çünkü birçok meal ihtilafa düşmüş durumda. Vefatın mecazi olarak kullanıldığını söyleyen siteler de bulunmakta. Çünkü burada kıyamet de söz konusu. O zaman bizim Ehl-i sünnet alimlerine ihtiyacımız var. Ziyaulkulub şöyle diyor: Bu lafız sıfattır, Müteveffike yani seni öldüreceğim manasına değildir.
[El-müncid lügat kitabında teveffa kelimesine Hakkını tam olarak almak manası verilmiştir. Bu, şanına layık olanı vermek demektir. Öldürmek manasında mecazen kullanılmaktadır.]
Yani bu ayet ihtilaflı olduğu için (reformistler ve Ehl-i sünnet alimlerince) bizim yorumlamamız doğru olmaz. Ben Hanefi olduğum için İsa (a.s.)'ın ölmediğini ya da ölüp de tekrar dirileceğine inanıyorum. Çünkü bir ayeti kendi kafamıza göre yorumlayamayız. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kul olarak yaratılışta aramızda hiç bir farklılık yoktur. Manevi vazifesine sözüm yok.
Eğer ki gerçek adaletten bahsediyorsak, ben de Rabbimin bana vereceği ikinci bir şansımın olmasını isterim.
Allah c.c İsa a.s' ı vefat ettirinceye kadar bazı hallerin ortaya çıkması tamamlanmamış ve tekraren dünyaya gelip o eksiklerini tamamlayacak gibi düşünülüyor ise, bu şekilde düşünmek haşa Allah'a noksan sıfat isnat etmek olur.
Hem Allah c.c her türlü eksiklikten münezzehtir diyeceğiz, hem de sanki İsa a.s 'a tamamlatmadığı eksik bir şeyler bırakmış gibi dünyaya geri gelecek diye bir iman ve inanışa sahip olacağız.
Peki ya sizce?
Gelse kimin işine yarar, gelmese kime zarar.
Gelse kendisine kimi inandıracak?
Gelmese kimin haberi olacak?
Yapmayın Allah aşkına..
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi