You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Baskıcı Tavırlar...

Baskıcı Tavırlar...

Profesör
RE: Baskıcı Tavırlar...
kardeş RABBİME emanet ol diyeyim ben sana en iyisi
benim aklıma yunusun sözü geldi "yaradılanı hoş gördüm yaradandan ötürü" bakma bizde acizane yazıyoruz işte bir söz daha yazayım sana
bin düşün bir söyle demişler
çok biliyorum diyen belki hiç bilmiyordur
az biliyorum diyen çok biliyordur
biz burda muhalefet etmiyoruz birbirimizden faydalanmaya çalışıyoruz vede illaki bildiğimizi karşımızdakine doğrudur diye kabullendirmeye çalışmıyoruz
her şeyi RABBİM bilir o kadar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ümmet olarak gelecek ise Allah'ın ona peygamber dediği ayetlerin Hükmü kalkıyorum mu?
Sonuçta ümmet olana peygamber demek Adam'ı dinden çıkarır
Eğer ayetler kalkarsa kuran Kıyamete kadar her harfi geçerlidir sözünü ne yapacağız
Eğer ayetler kalmaz ise insanlara Allah burada peygamber Demiş ama şu an ümmet diye Absürt bir açıklama mı yapacağız ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Lütfen Allah için ne olursunuz sadece sorularıma cevap verin bende susayım bir şeyi savunuyorsunuz madem sorulara net cevap verin
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
aytekin ben islam alimleri ve hadislere dayanarak geleceğini söylüyorum hatta ben söylemiyorum büyük islamalimleri söylüyor...
daha önceki yazılan mesajları görmediğim için soruyorum peki sen hadislere inanıyormusun yoksa kendi düşüncelerine göre tefsir mi yapıyorsun?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Soruma cevap yok hala soruma soru ile cevap var ben hadis felan inkar etmiyorum bu sorulara cevap arıyorum daha veren çıkmadı çıkmayacaktta belli ki
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cidden şu sorulara doğru cevap verilsin bende inanacağım geleceğine

1) Hristiyanlar diyor ki; Allah dünyayı İsanın yüzü suyu hürmetine yaratmıştır ve onu yanına aldı bir gün geri gelecek dünyayı tekrar adalet sağlayacak
2) Son peygamber Hz.Muhammed (sav) ise Hz.isa peygamber olarak gelmeyecek ise ümmet olarak gelecek demektir buda peygamberliği düşüyor demektir
3) Hem peygamber hem ümmet olmayacak ise yani sadece ümmet olacak ise geldiği zaman hz.isaya peygamber diyen dinden cıkar mı?
4) Allah Ayetlerinde açıkca hz.isanın peygamber olduğunu söylüyor ve geleceği ile ilgili tek bir açık ayet yok o zaman Allahın ona peygamber dediği ayetler nesh mi olacak mı ?
5) Şu anda peygamber mi ümmet mi ?
6) Peygamberimiz geleceğini buyurduysa ki Allah tarafından bildirilmiştir bu ve böyle çok çok önemli bir şey neden kuranda açıkca ifade edilmiyor ve biz hz.ebubekir olsun büyük diğer sahabeler olsun konusu bile edilmiyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Arapça bilmediğin için bak kardesim:
maide(117)
teveffeyte-nî diyor rabbimiz(almak,yükseltmek,katına yetirmek,dünyadan çekmek,evet yani bi nevi vefat ettirmek bildiğimiz vefat etmek değil.)
Bu nedenle her canlı ölümü tadacağı için geri gelecektir ölümü tadacaktır.
Ve İsa peygamberdir,peygamberimizi çok sevdiği için o peygamberimize ümmet olmak için Allah'a dua etmiştir,her peygamberin bir duası vardır İsa da bunu istemistir,ümmet olarak gelmesi,Kuran ile hükm etmesi peygamberliğini kaldırmaz ezelde peygamberdir zaten,nüzlunun nasıl olacağını ise O(HÛ) Allah bilir.
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.