You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Baskıcı Tavırlar...

Baskıcı Tavırlar...

Acemi Üye
Baskıcı Tavırlar...
Selamün aleyküm arkadaşlar siteyi görüp hemen üye oldum sorum şu neden islamı temsil edenler (hocalar, şeyhler) bu kadar baskıcı tavır içerisinde ben bir şey sorduğumda neden kafir ilan ediliyorum. Mesela ben hz.isa gelmeyecek dediğim için tekfir yedim buda bir ideoloji baskısı olmuyor mu ? Lütfen Allah rızası için sizde sapık demeden medeni bir şekilde yorum yapın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Baskıcı Tavırlar...
Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlu İsa'nın adalet sahibi olarak inmesi yakındır... (Ebu Hureyre (ra), Buhari, Büyu 102, Mezalim 31, Enbiya 49; Müslim, İman 242 (155); Ebu Davud, Melahim 14 (4324); Tirmizi, Fiten 54 (2234))

İmamınız kendinizden olduğu halde, Meryem oğlu sizin içinize indiği zaman sizler nasıl olursunuz? (Ebu Hureyre (ra), Buhari, Enbiya 50, 3265, 3/1272; Müslim, İman 71,155,1/136; Beyhaki, Esma ve Sıfat 3265, 2/166)

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Ve aleykum selam.

Manevi mütevatir hadislerin inkarı küfre düşürmez. Hz. İsa'nın gelişiyle ilgili hadislerdeki tevatür, bu şekildedir.

Yine de bu hadisleri inkar etmeniz sakıncalıdır.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
1) Hristiyanlar diyor ki; Allah dünyayı İsanın yüzü suyu hürmetine yaratmıştır ve onu yanına aldı bir gün geri gelecek dünyayı tekrar adalet sağlayacak
2) Son peygamber Hz.Muhammed (sav) ise Hz.isa peygamber olarak gelmeyecek ise ümmet olarak gelecek demektir buda peygamberliği düşüyor demektir
3) Hem peygamber hem ümmet olmayacak ise yani sadece ümmet olacak ise geldiği zaman hz.isaya peygamber diyen dinden cıkar mı?
4) Allah Ayetlerinde açıkca hz.isanın peygamber olduğunu söylüyor ve geleceği ile ilgili tek bir açık ayet yok o zaman Allahın ona peygamber dediği ayetler nesh mi olacak mı ?
5) Şu anda peygamber mi ümmet mi ?
6) Peygamberimiz geleceğini buyurduysa ki Allah tarafından bildirilmiştir bu ve böyle çok çok önemli bir şey neden kuranda açıkca ifade edilmiyor ve biz hz.ebubekir olsun büyük diğer sahabeler olsun konusu bile edilmiyor

Vs vs vs yani biraz sorgulayınca bu sorular cıkıyor ve ehli sünnete göre bu iman esası olarak gösteriliyor hadisleri inkar konusu değil bu bu soruları acıklama bulamadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Bilmediğimizin ardına düşmesek bizim için daha iyi olur.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.