Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
bar ya da birahane gibi ortamda çalışmak günah mı ?
bar ya da birahane gibi ortamda çalışmak günah mı ?
haram olan bır seyı almak,satmak,aracılık etmek,vesıle olmak vs gıbı seylerı yapmak da haramdır. sonucta gorevını yapıyor demekle olmaz bu ısler.Allah haram dedıyse yaklasmayacaksın
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
:/ peki şöyle birşey sorucam , benim kredi kartı borçlarmdan dolayı çalşmm gerekiyordu. bende bar ın birine girdim. ve yaptğm olay da bulaşık yıkamak,meze hazırlamak, mutfaktan dışarı zor çıkıyorum. işim tabak ve bardaklarla yani. yine mi günah ? :/
cevap: islam dinine göre haramdır kardeşim
neden : İçkinin sadece içilmesi yasaklanmakla kalınmamış, alınıp satılması, yani ticareti de haram kılınmıştır. Resul-i Ekrem (a.s.m.) bir hadislerinde içkiye on yönden lanet edildiğini belirtmiş ve şöyle buyurmuştur : İçkiye on yönden lanet edilmiştir : İçkinin kendisine, onu imâl edene, imâl etmek isteyene, satıcısına, müşterisine, taşıyanına, taşıttıranına, kazancını yiyene, içene ve içirene.(Müslim, Musâkat: 67)
"Peygamber (asm) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan..." (Tirmizî, Büyû', 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).
"Ey İman edenler! içki (hamr), kumar, dikili taşlar ve fal okları şeytanın işlerinden bir pisliktir." (Mâide, 5/90).
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi