You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

bar ya da birahane gibi ortamda çalışmak günah mı ?

Acemi Üye
arkadaşlar gene ben, bu sefer ki sorum şöyle. içki içmenin günah olduğunu biliyoruz ama içki içilen bar ya da birahane gibi ortamlarda çalışmak günah mıdır ? ne biliyim aşçısı temizlikçisi oradaki servis elemanı sonuçta görevini yapıyor. siz ne düşünüyorsunuz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: bar ya da birahane gibi ortamda çalışmak günah mı ?

haram olan bır seyı almak,satmak,aracılık etmek,vesıle olmak vs gıbı seylerı yapmak da haramdır. sonucta gorevını yapıyor demekle olmaz bu ısler.Allah haram dedıyse yaklasmayacaksın gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yusufun dedigi gibi almak satmak içenlere vesile olmak aracı olmak vs gibi şeyler günahtır...istisnalar varmıdır bilemem mesela temizlikçi demişsin...yalnız yaşayan bir bayan acil iş bulması gereken bir bayan cocukları aç kalmasın diye gecici olarak ordan para kazanabilirmi bilmiyorum dinimizde bazen gunah olan şeylere belli ölçülerde cevaz ( izin) verilmiştir ...istisnalar olabilir daha guvenilir bir kaynaktan ögrenebilirsin...hatta şöyle yapalım bize çok guvenme biz sana diyanetin telefonunu yazalım aklına hangi soru takılıyorsa onlardan ögren oLurmu ?
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ilahi aşk olabilir tabi. netten de bulabilirim sanırım diyanetin telini. teşekkür ederim. gülücük

:/ peki şöyle birşey sorucam , benim kredi kartı borçlarmdan dolayı çalşmm gerekiyordu. bende bar ın birine girdim. ve yaptğm olay da bulaşık yıkamak,meze hazırlamak, mutfaktan dışarı zor çıkıyorum. işim tabak ve bardaklarla yani. yine mi günah ? :/
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
haram olanlara karsı yapılmasını gereken seyler, ayet ve hadısler ıle acıklanmıstır. bıze dusen de bunlara uymak gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
yorumlarınıza göre şu soru akla geliyor ; devlet faizle dönen bir kurum , devlet işlerinde çalışmak , devlet bankasında çalışmak ne kadar doğru o zaman , devletin verdiği maaşı almak v.s. yada sigortasını kullanmak , sigortada sonuçta faizle dönmüyormu , devletin faizsiz bir tarafı varmı , dediğinize göre devlet işinde çalışmak ne kadar doğru ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2014, Saat:06:29 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Üye
soru: bar ya da birahane gibi ortamda çalışmak günah mı ?
cevap: islam dinine göre haramdır kardeşim
neden : İçkinin sadece içilmesi yasaklanmakla kalınmamış, alınıp satılması, yani ticareti de haram kılınmıştır. Resul-i Ekrem (a.s.m.) bir hadislerinde içkiye on yönden lanet edildiğini belirtmiş ve şöyle buyurmuştur : İçkiye on yönden lanet edilmiştir : İçkinin kendisine, onu imâl edene, imâl etmek isteyene, satıcısına, müşterisine, taşıyanına, taşıttıranına, kazancını yiyene, içene ve içirene.(Müslim, Musâkat: 67)
"Peygamber (asm) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan..." (Tirmizî, Büyû', 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).

"Ey İman edenler! içki (hamr), kumar, dikili taşlar ve fal okları şeytanın işlerinden bir pisliktir." (Mâide, 5/90).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
yorumunu örnek alırsak ; devlet işinde çalışma ve sigortayla ilgili ne düşünüyorsun hanzala ? sigortada faizle işlemiyormu , devlet faizle dönmüyormu , kumardan içkiden vergi almıyormu ? genel evden vergi almıyormu ? bu yüzden devlet işinde çalışmak ve maaş almak , sigorta yapmak ne kadar doğru ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-05-2014, Saat:07:59 PM, Düzenleyen: sedatsedat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.