Kral düşünür düşünür ve bu üç kişiye ülkenin dört bir yanına dağılarak kendisine bu zamana kadar görülmemiş en ilginç şeyi getirene kızını vereceğini söyler.
Bu üç kişi dağılır, biri bir şehirde uçan halı bulur ve 1000 lira karşılında satın alır en ilginç halıyı bulduğunu ve kralın kızını kesin kendisine vereceğini düşünür.
İkinci kişi de istediği anda istediği kişiyi gösteren bir ayna bulur ve onu da 1000 lira karşılığında satın alır bu kişi de kızı kendisinin alacağını düşünür.
Üçüncü kişi ise herhangi ölümcül bir hastalık olduğunda ona çare olan ve bir daha hiç hastalanmamasını sağlayan bir limon bulur ve onu da 1000 lira karşılığında alır bu kişi de kızı kendisinin alacağını düşünür.
Bu üç kişi saraya dönerlerken bir kahvehanede karşılaşırlar, birbirlerine buldukları şeyleri gösterirler.İçlerinden biri aynaya bakıp kralın kızına bakalım der ve aynaya bakarlar kızı görürler
fakat kız ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır ve ölmek üzeredir hemen uçan halıyı bulan kişi halıya binip limonu kıza yetiştirelim der ve saraya varırlar limonu yiyen kız iyileşir.
Şimdi kralda çok adil bir kraldır ve düşünür düşünür ayna olmasa kızı göremeyecek halı olmasa görseler bile gelemeyecekler limon olmasa gelseler bile işe yaramayacak.Kral düşünür düşünür ve bunlardan birine kızını verir ama hangisine ve neden ?
bilenler sessiz kalın olur mu hıms
Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.